ΠΡΟΦΙΛ

Καλώς ήρθατε στη σελίδα μου!

Γεια σας, είμαι η Νέλλη, και όπως μάλλον έχετε καταλάβει, αγαπάω τα ταξίδια. Όλες τις σημαντικές αποφάσεις στη ζωή μου, τις πήρα με γνώμονα αυτή την αγάπη. Σπούδασα, έζησα, και εργάστηκα   για πολλά χρόνια στο εξωτερικό. Η αιτία ήταν, ότι από μικρό παιδί λαχταρούσα να βρίσκομαι σε ξένους τόπους, για να γνωρίζω θαυμαστούς πολιτισμούς και ανθρώπους. Σε αυτό βέβαια, μάλλον συνέβαλε και η οικογένεια μου, γιατί σε καιρούς που ακόμα τα ταξίδια στο εξωτερικό, δεν ήταν κάτι εύκολο, εκείνοι πάντα βρίσκαν την ευκαιρία. Έτσι, ταξιδεύω από μικρή ηλικία, και απ’ότι αντιλαμβάνομαι, αυτό το πάθος, είναι μάλλον άσβεστο, και γονιδιακό.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό μου, είναι ο τρόπος που ταξιδεύω. Από τα πρώτα ταξίδια που έκανα μόνη μου, συνειδητοποίησα, ότι δεν μου άρεσαν τα εύκολα. Ο λόγος είναι απλός. Ήθελα να εξερευνήσω, να γνωρίσω, να μυρίσω, και να γευτώ. Ανακάλυψα λοιπόν, ότι ο μόνος τρόπος για να το κάνω αυτό, ήταν να έχω το μυαλό μου ανοιχτό, και να αντιλαμβάνομαι ότι γνωρίζοντας μια ξένη κουλτούρα, θα έχω πάντα όφελος.

Με το σκεπτικό αυτό, και συνήθως με λίγα λεφτά στην τσέπη, επιστράτευα όλη μου την εφευρετικότητα, ώστε να διασφαλίσω τη μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια παραμονής μου σε ένα τόπο, εις βάρος οποιασδήποτε άλλης πολυτέλειας. Έτσι κάπως, εμπέδωσα, ότι “τα καλύτερα πράγματα στη ζωή, είναι δωρεάν”, αφού με αυτό τον τρόπο, είχα την ευκαιρία να γνωρίσω και να κάνω φίλους, όχι μόνο από τις χώρες που με φιλοξενούσαν, αλλά και με ανθρώπους σαν κι’εμένα, από όλες τις γωνιές της γης, καταφέρνοντας έτσι, να βιώνω την ουσία του ταξιδιού.

Με λίγα λόγια, τα ταξίδια μου, είναι ταξίδια εμπειριών και σίγουρα απευθύνονται στους λάτρεις της περιπέτειας. Αυτός εξάλλου, είναι ο τρόπος που προτιμώ να ταξιδεύω, ακόμα και σήμερα. Οι εναλλακτικές πλέον είναι τόσο πολλές, που αν ψάξεις, βρίσκεις. Το αδύνατο, ξαφνικά, γίνεται δυνατό, και το μακρινό γίνεται κοντινό. Αρκεί πραγματικά, να θέλεις να κάνεις το ταξίδι.

Εδώ λοιπόν, όχι μόνο θα παρουσιάσω ιδιαίτερους και εναλλακτικούς προορισμούς, αλλά θα δώσω και πρακτικές συμβουλές, που ελπίζω να συμβάλουν, στο να βρεθείτε σε μέρη που ονειρεύεστε. Αν κάποιος θελήσει λίγη παραπάνω βοήθεια, με χαρά θα προσφέρω και τις υπηρεσίες μου.

Ο σκοπός μου; Nα σας εμπνεύσω, και να σας παροτρύνω.

Η συμβουλή μου;

Ονειρευτείτε το, τολμήστε το, ζήστε το!