Westeros – Στα βήματα του Game of Thrones

Χειμώνας προ των πυλών

Τι δουλειά έχει αυτός ο παράξενος τίτλος, με τέτοια ζέστη, στο κείμενο ενός ταξιδιωτικού blog, που έχει την έδρα του, στην ηλιόλουστη Ελλάδα; Για πολλούς, η ερώτηση αυτή είναι περιττή. Για τους υπόλοιπους, που δεν έχουν πληγεί ακόμα από τη γνωστή μανία, η απάντηση έχει ως εξής: Game of Thrones®. Η έβδομη σεζόν της επιτυχημένης σειράς, του καναλιού HBO, κάνει πρεμιέρα τον Ιούλιο και έχει αφήσει εκατομμύρια κόσμου να αδημονεί, και να μετρά τις μέρες αντίστροφα.

Τι είναι όμως αυτό, που έκανε τη σειρά να αποτελεί πρωτοφανές φαινόμενο στα τηλεοπτικά χρονικά, και στην οποία έχουν αναφερθεί, από τη Βασίλισσα της Αγγλίας, έως και τον πρώην πλανητάρχη; Η απάντηση είναι σύνθετη, και οι λόγοι είναι πολλοί. Η πλοκή, οι ευφάνταστοι χαρακτήρες, το εξαιρετικό καστ, το σεξ, αλλά και οι τοποθεσίες, που ουσιαστικά πλάθουν την ατμόσφαιρα της υπόθεσης.

got
Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ, Κάρολος Πρίγκιπας της Ουαλίας και Φίλιππος Δούκας του Εδιμβούργου. Έκθαμβοι στα γυρίσματα του GoT

Σύμφωνα με το σενάριο, ένα αδιάκοπο παιχνίδι εξουσίας παίζεται στα εφτά βασίλεια μιας ηπείρου, του Westeros, η οποία θυμίζει έντονα τη Μεσαιωνική Ευρώπη. Η γεωγραφική επικράτεια των βασιλείων, εκτείνεται από τον παγωμένο βορρά, έως τον εξωτικό νότο.

Η παραγωγή της σειράς, θέλησε να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στα εξωτερικά γυρίσματα, και στις τοποθεσίες που θα επέλεγαν για την οπτικοποίηση του σεναρίου. Εξαπέλυσαν λοιπόν μια ομάδα,  η οποία κυριολεκτικά σάρωσε την Ευρώπη, και τις ακτές της βορείου Αφρικής. Ο στόχος ήταν να ανακαλύψουν τόπους, οι οποίοι δεν θα ήταν ευρέως γνωστοί στο κοινό, ενώ συγχρόνως η ιστορία, θα είχε αφήσει ευδιάκριτα τα σημάδια της.

got ob
Όταν οι υπάλληλοι του Λευκού Οίκου τρόλλαραν το τότε αφεντικό τους και fan της σειράς.

Η αποστολή της ομάδας στέφθηκε με επιτυχία, αφού οι τελικές επιλογές ήταν εξαιρετικές, και αποτέλεσαν σημείο αναφοράς, για όσους αγαπούν τα ταξίδια. Περιοχές που μέχρι εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν στην αφάνεια,  βγήκαν στο φως, και δεν είναι λίγοι αυτοί που σπεύδουν να τις απολαύσουν. Αυτό βέβαια, δεν θα πρέπει να σας αποθαρρύνει. Η πλειονότητα αυτών των προορισμών, αν και έχουν βοηθηθεί τουριστικά, παραμένει για τους λίγους, διατηρώντας τον ανέγγιχτο χαρακτήρα τους.

Από τη πρώτη έως και την έκτη σεζόν, είδαμε το σενάριο να οδηγεί τους πρωταγωνιστές, στις άγνωστες διαδρομές του θρυλικού τους κόσμου. Κάπως έτσι, θα οδηγηθούμε κι εμείς, σε γωνιές που αργήσαμε να ανακαλύψουμε, αλλά δεν υπολείπονται σε τίποτα από την ατμόσφαιρα, την ομορφιά, και τις ιστορίες των αγαπημένων μας ηρώων.

got wi

Βόρεια Ιρλανδία, Σκοτία, Ισλανδία, Ισπανία, Μάλτα, Κροατία, Μαρόκο. Ή μήπως, Winterfel, King’s Landings, Pentos, Braavos, The Wall. Αποκαλέστε τις όπως θέλετε, αλλά ετοιμαστείτε για το ταξίδι, στα χνάρια μιας αιματοβαμμένης διαδρομής, γεμάτης πάθη, ίντριγκα, αγάπη, και προδοσία. Στην περίπτωση μας βέβαια, θα σταθούμε τυχεροί, γιατί θα γνωρίσουμε πολλά, και για τους δύο κόσμους. Ξεκινάμε λοιπόν το οδοιπορικό, και μη ξεχνάτε… the winter is here.

 

Δείτε επίσης:

Westeros – Το Game of Thrones στη Βόρεια Ιρλανδία (Μέρος 1)

Westeros – Το Game of Thrones στη Βόρεια Ιρλανδία (Μέρος 2)

Westeros – Το Game of Thrones στη Βόρεια Ιρλανδία (Μέρος 3)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s