Ταξίδια με το κινητό

Το κινητό και τα μάτια σας

mob3

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός, ότι στις μέρες μας, σπάνια θα βρεθείς σε κάποιο προορισμό, και δεν θα έχεις, ή δεν θα αναζητήσεις κάποια στιγμή πρόσβαση στο ίντερνετ. Ο μικρός θησαυρός που έχουμε στην τσέπη μας και λέγεται κινητό, έχει τη δύναμη να εγγυηθεί, ότι θα ρίξει τα επίπεδα άγχους κάθε ταξιδιώτη κατακόρυφα. Πως; Μέσω των χιλιάδων εφαρμογών, που έχουν σχεδιαστεί ακριβώς γι’ αυτό το λόγο.

Η γκάμα των εφαρμογών αυτών είναι τεράστια, και πολλές φορές όταν μπεις στο app store, μεταμορφώνεσαι σε παιδάκι στο ζαχαροπλαστείο. Όλες είναι καταπληκτικές, όλες θα εξυπηρετήσουν, αλλά δυστυχώς, το κινητό μας δεν τις χωράει όλες. Για να μην καταλήξετε να εξαντλήσετε την μνήμη σας με άχρηστες επιλογές, δείτε ποιες είναι οι πραγματικές σας ανάγκες, και κατεβάστε ανάλογα.

Εδώ θα δούμε κάποιες εφαρμογές, έξυπνες, απλές, και δοκιμασμένες.

XE CURRENCY

xe

Σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής νομισματικής ένωσης, που έχουν νομίσματα με πολλά μηδενικά, θα σας λύσει τα χέρια. Όσο θα έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο, θα είστε συνδεδεμένοι με τις αγορές και οι τιμές συναλλάγματος θ’ ανανεώνονται αυτόματα, ενώ όταν βρεθείτε εκτός δικτύου, κρατάει την τελευταία εγγραφή, κι έτσι μπορείτε εύκολα να κάνετε την δουλειά σας. Είναι δωρεάν, και θα την βρείτε σε iOS και Android.

MAPS.ME

maps.png

Η εφαρμογή που ισχυρίζεται ότι λειτουργεί και στην μέση του πουθενά, πραγματικά δεν υπερβάλει. Οι χάρτες είναι λεπτομερείς, συμπεριλαμβάνουν όλα τα σημεία ενδιαφέροντος, ενώ το κύριο χαρακτηριστικό της είναι ότι λειτουργεί και εκτός δικτύου Φροντίστε πριν ξεκινήσετε την ημέρα σας, να κατεβάσετε τον χάρτη που σας ενδιαφέρει, δημιουργήστε σελιδοδείκτες, κι ετοιμαστείτε να εξορμήσετε. Είναι ιδανικό για road trips αφού έχει με λεπτομέρεια σταθμούς ανεφοδιασμού, ιδανικές στάσεις, κι άλλες πολλές, και πρακτικές πληροφορίες.  Το χαρακτηριστικό όμως που την κάνει να ξεχωρίζει, είναι οι διαδρομές για τους πεζούς. Είτε μέσα στην πόλη, είτε στην ύπαιθρο, θα βρείτε τις καλύτερες δυνατές επιλογές. Είναι δωρεάν και διατίθεται μέσω iOS και Android 

TRIPIT

trip.jpg

Αν το επόμενο σας ταξίδι είναι μεγάλο, έχει πολλές πτήσεις, κι ακόμα περισσότερες κρατήσεις, μην σκέπτεστε από τώρα το χάος των επιβεβαιώσεων στα email σας. Αυτός ο μικρός οργανωτικός σωτήρας, θα δημιουργήσει μια σελίδα με το πρόγραμμα σας. Ξεχάστε λοιπόν τον πανικό για το σβησμένο κατά λάθος, e-ticket, rent a car voucher ή την επιβεβαίωση κράτησης. Η λειτουργία του είναι πολύ απλή αφού το μόνο που έχετε να κάνετε είναι ή να προωθήσετε τα email στην Triplt, ή να επιτρέψετε στην εφαρμογή να έχει πρόσβαση στα email σας. Η συνέχεια είναι θαυματουργή, αφού όλες αυτές οι πληροφορίες μετατρέπονται σε ένα ξεκάθαρο πρόγραμμα, το οποίο μπορεί να συγχρονιστεί με το ημερολόγιο σας. Για όσους χρησιμοποιούν iOS, έχει και μια επιπλέον λειτουργία, με την οποία θα βρείτε λεπτομερείς πληροφορίες και χάρτη, του αεροδρομίου στο οποίο βρίσκεστε. Είναι δωρεάν διαθέσιμη σε iOS και Android

AROUNDME

around.png

Αυτή η εφαρμογή είναι ιδανική για εκείνες τις στιγμές, που θα μπείτε για πρώτη φορά στο διαμέρισμα που έχετε νοικιάσει, είσαστε πεινασμένοι, είναι βράδυ. και όλα έξω φαίνονται κλειστά. Το AroundMe είναι ένα πραγματικά βοηθητικό εργαλείο. Θα σας εμφανίσει μια λεπτομερή λίστα του τι υπάρχει κοντά σας. Από mini-market και ταξί, μέχρι τράπεζα και νοσοκομείο. Ότι πρέπει δηλαδή, μέχρι να εξοικειωθείτε με το μέρος που θα αποκαλείτε σπίτι σας για λίγο. Είναι δωρεάν διαθέσιμη σε iOS και Android.

WIFFINITY

wif.jpgΤο καλύτερο, έμεινε για το τέλος. Αυτή η εφαρμογή, εμφανίζει έναν λεπτομερή χάρτη, με όλα τα hotspots της περιοχής που βρίσκεστε, ενώ διαθέτει και τα αντίστοιχα passwords. Ο χάρτης λειτουργεί και χωρίς σύνδεση, οπότε ξεχάστε το καταραμένο ροκάνισμα των δεδομένων. Το Wiffinity, στηρίζεται σε μια μεγάλη κοινότητα χρηστών, που ενημερώνει τον χάρτη. Γι΄αυτό, το μόνο που θα σας ζητηθεί, είναι αν συμπληρώσετε τον χάρτη αν υποπέσει στην αντίληψη σας κάποια νέα πληροφορία. Έτσι θα επωφεληθούν κι άλλοι χρήστες, όπως επωφεληθήκατε κι εσείς. Διατίθεται δωρεάν σε iOS και Android

Αυτές ήταν κάποιες απλές, χρήσιμες, και δοκιμασμένες εφαρμογές, αλλά μια συμβουλή: Το κινητό είναι εργαλείο. Χρησιμοποιείστε το, επικοινωνήστε με τους δικούς σας, τραβήξτε φωτογραφίες, αλλά μην του επιτρέψετε να ζήσει αυτό, αυτά που κανονικά θα έπρεπε να ζείτε εσείς. Αφού κάνετε την δουλειά σας, βάλτε το στη τσέπη.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s