Ελλάδα – Ιταλία το φεστιβάλ των δύο πολιτισμών

Η Ιταλία στη Ελλάδα

img_3825

Μια τυχαία μεσημεριανή βόλτα στη Τεχνόπολη στο Γκάζι, στάθηκε ικανή να μας ταξιδέψει στην όμορφη Ιταλία, και να μας θυμίσει πόσα κοινά ερεθίσματα μοιραζόμαστε, λόγος για τον οποίο υπάρχει μια αβίαστη οικειότητα, κάθε φορά που βρισκόμαστε στη γείτονα χώρα.

Υπό την αιγίδα του δήμου Αθηναίων, του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, και του Συμβουλίου Απόδημων Ιταλών, έχει στηθεί ένα φεστιβάλ που τα εμπεριέχει όλα. Έκθεση τέχνης, μουσική, δημιουργικά εργαστήρια, σινεμά, θέατρο, επίδειξη μόδας, και φυσικά ιταλικές γεύσεις. Παράλληλα, είδαμε το απόσταγμα του παντρέματος των δύο πολιτισμών, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί και στις δύο χώρες, μέσα από το πέρασμα των αιώνων.

 

This slideshow requires JavaScript.

Αγαπημένη στιγμή από τις εκδηλώσεις του Σαββάτου, ήταν η γνωριμία με την τέχνη της εικονογράφησης, με τη μορφή ενός δημιουργικού εργαστηρίου, υπό την καθοδήγηση ενός καταξιωμένου, και βραβευμένου Ιταλού καλλιτέχνη, Philip Giordano. Για δύο ώρες μας καθοδήγησε στο κόσμο των παιδιών, χρησιμοποιώντας μια μορφή έκφρασης που ήταν δύσκολο να αντισταθείς.

 

This slideshow requires JavaScript.

Ένα άλλο εργαστήριο το οποίο τράβηξε το ενδιαφέρον, ήταν αυτό της διακόσμησης Βενετσιάνικης μάσκας.

Και αφού παίξαμε με τα σχήματα, φάγαμε τα ζυμαρικά μας, και κάναμε τις βόλτες μας στις εκθέσεις, ξαφνικά ακούσαμε τους ήχους της γκάιντας και του ταμπούρλου. Ξεκίναγε η συναυλία των Grikanta. Η ελληνο-ιταλική μπάντα από τη Θεσσαλονίκη, μας ξάφνιασε ευχάριστα, αφού μας ξεσήκωσε, και κυριολεκτικά μας μετέφερε σε χρόνο μηδέν, στο Salento και στα υπόλοιπα Ελληνόφωνα χωριά της νοτίου Ιταλίας, υπό τους ήχους αγαπημένων τραγουδιών στα grecanica.

Το φεστιβάλ αυτό κρατάει όλη την ημέρα, και τελειώνει τη Δευτέρα 16 Απριλίου Η είσοδος είναι ελεύθερη, και οι ώρες των εκδηλώσεων, διαθέσιμες στο παρακάτω link:

Πρόγραμμα

Αν λοιπόν θέλετε να κάνετε τη βόλτα σας την ηλιόλουστη τούτη μέρα, το άρωμα Ιταλίας, είναι ότι πρέπει για ένα ταξίδι μέσα στη πόλη.

Benvenuto!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s