Desert Break με τη Gyristroula – Από την Πέτρα στην έρημο του Wadi Rum

Και το ταξίδι ξεκινά

Η Ιορδανία είναι μια χώρα η οποία με εντυπωσίασε, ανέλπιστα οφείλω να σας ομολογήσω. Έτσι, ανά τακτά διαστήματα, κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια, οι λέξεις μου να σας μεταφέρουν στη γη των Ναβαταίων, των Βεδουίνων, και στις ιδιαιτερότητες του Βασιλείου των Χασεμιτών. Οι εικόνες όμως που αντικρίζει κανείς, επισκεπτόμενος την Ιορδανία, είναι δύσκολο να περιγραφούν με λέξεις.

Κι επειδή εδώ στη Gyristroula, τα πράγματα τα κάνουμε λίγο διαφορετικά, έφτασε η ώρα για ένα αλησμόνητο Desert Break. Τι είναι αυτό θα μου πείτε; Η απάντηση είναι απλή. Μια από τις πιο δυνατές, τριήμερες, ταξιδιωτικές εμπειρίες.


Desert Break με τη Gyristroula

Δεν χρειάζονται παρά μόνο λίγες ώρες, για να νιώσουμε σαν πρωτοπόροι εξερευνητές ή σαν τον Λορενς της Αραβίας. Και η επιλογή αυτής της αναφοράς δεν είναι τυχαία. Για τρεις ημέρες, η έρημος του Wadi Rum θα γίνει το σπίτι μας, αλλά συνάμα και το ορμητήριο μας. Το ταξίδι αυτό, αν και χρονικά είναι μικρό, θα μας προσφέρει τέτοιες εικόνες, που είναι ικανές να φορτίσουν την ταξιδιάρα μας ψυχή για πολύ καιρό.Έμπειροι Βεδουίνοι, θα οδηγήσουν τη συντροφιά μας στη καρδιά της ερήμου του Wadi Rum, για να απολαύσουμε τα τόσα, τα πολλα, που έχει να μας προσφέρει. Δεν θα αρκεστούμε όμως μόνο σε αυτό. Εξάλλου θα ήταν αδιανόητο να φτάσουμε έως εδώ, και να μη γνωρίσουμε από κοντά, ένα από τα νέα “Επτά θαύματα του κόσμου”, τη μυθική Πέτρα. Έχοντας μεγάλη άνεση χρόνου, θα έχουμε τη δυνατότητα να εξερευνήσουμε ακόμα και τις πιο μακρινές διαδρομές της πρωτεύουσας των Ναβαταίων, και να απολαύσουμε την ομορφιά της ροδοκόκκινης πόλης.


Οι Βεδουίνοι, και η έρημος, θα μας περιμένουν καθημερινά, να μας προσφέρουν παραδοσιακά μαγειρεμένο φαγητό, κάτω από την άμμο, και τσάι γύρω από τη φωτιά, χαζεύοντας το πιο λαμπερό ουρανό. Ο Γαλαξίας φαντάζει τόσο κοντά, που νομίζεις ότι φτάνεις να τον αγγίξεις. Η ζεστασιά και ασφάλεια των άνετων βεδουίνικων σκηνών θα μας ξεκουράζει, και οι μυστικές “κρυψώνες” μας, ψηλά στα βράχια, με θέα το απέραντο Wadi Rum, θα γαληνεύουν τη ψυχή μας.Το Wadi Rum όμως, είναι συνώνυμο και με τη δράση. Θα οργώσουμε την έρημο με ειδικά διαμορφωμένα αυτοκίνητα. Θα ακολουθήσουμε τις διαδρομές των καραβανιών, θα σκαρφαλωσουμε σε εναέριες φυσικές γέφυρες, κάποιοι θα κάνουμε βόλτες με καμήλες, κάποιοι θα περπατήσουμε σε μονοπάτια, κάποιοι ίσως κάνουμε sand board. Σε ότι αφορά το Wadi Rum, the sky is the limit. Ναι, καλά καταλάβατε. Κάποιοι θα κάνουμε αερόστατο, σε μια από τις πιο φαντασμαγορικές πτήσεις στον κόσμο.


Γρήγορα! Φεύγουμε!

depart1


Αναχώρηση: Παρασκευή 9 Νοεμβρίου

Επιστροφή: Δευτέρα 12 Νοεμβρίου


Ποιοί είμαστε;

wadi10Το καραβάνι μας δεν θα ξεπερνά τους 10 Indiana Jones και Λόρενς της Αραβίας. Έτσι θα κινούμαστε γρήγορα και με ασφάλεια στην έρημο, ενώ στη Πέτρα θα είμαστε αρκετοί, ώστε να ανκαλύψουμε τους κρυμμένους θησαυρούς της!Σχέδιο δράσης

trav.jpg


Παίρνει φωτιά το πληκτρολόγιο συμπληρώνοντας τη φόρμα ενδιαφέροντος. Ο χρόνος μας πιέζει αλλά και θα υπάρξει “ανταγωνισμός” για τη συμπλήρωση της θέσης. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι 30 Σεπτεμβρίου, ή μέχρι να συμπληρωθεί ο συγκεκριμένος αριθμός θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας σε όλες τις αιτήσεις.

Με τη συγκέντρωση των αιτημάτων συμμετοχής, θα αποσταλούν λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Συμπλήρωση φόρμαςΘυμηθείτε! ΄Οσο πιο σύντομα δημιουργηθεί η ομάδα μας, τόσο πιο χαμηλό το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων!

Σας περιμένω! Πριν καλά καλά το καταλάβετε, το ταξίδι μας θα έχει ξεκινήσει!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s