Ιαπωνία – Με μια βαλίτσα στο χέρι

Ένας άλλος κόσμος

japan

 

Το ταξίδι στην Ιαπωνία, αποτελεί όνειρο ζωής για πολλούς, λίγοι όμως το τολμάνε. Η χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, με εικόνες από το παρελθόν, που θα θέλαμε όμως να είναι παρόν, αλλά και του σήμερα, που παραπέμπουν στο μέλλον, μαγνητίζει τη φαντασία μιας μεγάλης μερίδας ανθρώπων. Η μακρινή της απόσταση από την Ελλάδα, μαζί με ότι αυτό συνεπάγεται, αλλά και η φήμη της, ως μιας πανάκριβης χώρας, είναι οι κύριοι ανασταλτικοί παράγοντες, που επιτρέπουν μόνο σε λίγους, να κάνουν αυτό το ταξίδι.

Είναι όντως έτσι τα πράγματα;

japan3.jpg

Όπως οι περισσότερες ταξιδιάρικες ψυχές, έτσι κι εγώ, την Ιαπωνία τη λαχταρούσα για χρόνια. Ακόμα και η σκέψη του ταξιδιού, πυροδοτούσε στο μυαλό μου σήματα κινδύνου. Και όπως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις, τα καλύτερα συμβαίνουν, όταν μεσολαβεί μια τυχαία συγκυρία. Κάπως έτσι, αιφνιδιαστικά, βρέθηκα να οργώνω τη χώρα, από άκρη σ’ άκρη, για περίπου ένα μήνα. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο τόπος αυτός με γοήτευσε, και η γοητεία που μου άσκησε, είχε πολλά επίπεδα. Η χώρα αυτή είναι γεμάτη εκπλήξεις. Μία από αυτές, ήταν και η κατάρριψη του μύθου περί ακρίβειας.

Η δυνατότητα να πραγματοποιήσω ένα ταξίδι χαμηλού κόστους στην Ιαπωνία, ήταν κάτι που δεν το είχα φανταστεί ποτέ. Έτσι, θα μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία που αποκόμισα, χρήσιμες πληροφορίες, και συμβουλές, που εύχομαι να σταθούν ικανές να σας παρακινήσουν. Αν είστε δέσμιοι λοιπόν αυτής της αντίληψης, ακολουθήστε με στο εκτενές οδοιπορικό μου, που ίσως για κάποιους από εσάς να είναι και αποκαλυπτικό.

japan9.jpg

Θα βρεθούμε στα πιο εντυπωσιακά σημεία της Ιαπωνίας, αλλά κυρίως θα προσπαθούμε να εμβαθύνουμε σε αυτούς τους παράγοντες που την κάνουν τόσο διαφορετική. Γιατί η Ιαπωνία δεν έχει να προσφέρει μόνο τοποθεσίες μοναδικής ομορφιάς, και φουτουριστική τεχνολογία. Αυτό που θα θυμάστε φεύγοντας, είναι οι άνθρωποι. Η κουλτούρα τους, οι παραδόσεις τους, οι συνήθειες τους, η καλοσύνη τους, και η ευγένεια τους. Και κάπως έτσι, η αλαζονεία που συνήθως χαρακτηρίζει το δυτικό επισκέπτη,  ζώντας την Ιαπωνική πραγματικότητα, εξαφανίζεται δια παντός.

Ετοιμαστείτε να ξεκινήσουμε. Η χώρα που δεν μοιάζει με καμία άλλη, μας περιμένει!

 

2 Comments Add yours

  1. Καραντώνη says:

    Έχετε κάποιο προγραμματισμένο ταξίδι για την ΙΑΠΩΝΙΑ??

    Like

    1. gyristroula says:

      Καλησπέρα σας, για ευκολότερη επικοινωνία θα χρειαστώ κάποιο email και ή επαφή στο messanger.

      Like

Leave a comment