Νικαράγουα – 14 Ημέρες στη Χώρα των Λιμνών και την Ηφαιστείων

Ημερομηνίες

Αναχώρηση 23 Αυγούστου – Επιστροφή 5 Σεπτεμβρίου

nic5

Η Gyristroula, κάτω από την ομπρέλα του Bliss Travel, σας προσκαλεί να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία αυτό το καλοκαίρι. Η Νικαράγουα πρόκειται για ένα προορισμό άγνωστο στο ευρύ κοινό. Οι αναταραχές του μακρινού παρελθόντος έχουνε αφήσει το στίγμα τους στα μάτια των επίδοξων τουριστών, οι οποίοι συνήθως προτιμούν τις γειτονικές χώρες. Έτσι η Νικαράγουα παραμένει ένας άγνωστος θησαυρός που έχει τόσο πολλά να προσφέρει. Από τις αποικιακές πόλεις κοσμήματα, την συγκλονιστική φύση, τα ηφαίστεια και τα τροπικά νησιά, έως και τις εξωτικές ακτές του Ειρηνικού και της Καραΐβικής, ο προορισμός αυτός έχει τόσο μεγάλη ποικιλία εικόνων που καθιστούν αυτό το ταξίδι μια μοναδική περιπέτεια. Ακολουθήστε με σε ένα ταξίδι γεμάτο συγκινήσεις, και γνωρίστε τη χώρα με ένα τρόπο διαφορετικό. Όπως πάντα, το γκρουπ θα είναι εγγυημένα ολιγάριθμο, και εκτός από τις αναμενόμενες περιηγήσεις, θα υπάρχουν και πολλές εκπλήξεις που θα μας φέρουν σε στενή επαφή με τους ντόπιους και την καθημερινότητα τους. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, δεν θα έχετε πάει απλά ένα ταξίδι σε ένα νέο τόπο, αλλά θα έχετε ζήσει την κουλτούρα της χώρας από πρώτο χέρι.

Περιγραφή του προορισμού

nic8

Η Νικαράγουα ή “Η χώρα των λιμνών και των ηφαιστείων” όπως είναι αλλιώς γνωστή, είναι ίσως ο πιο χαρακτηριστικός προορισμός της κεντρικής Αμερικής. Παρά το μέγεθός της, καταφέρνει να συνδυάζει ένα κράμα πολιτισμών και μια βιοποικιλότητα ικανά να ενθουσιάσουν τον ταξιδιώτη. Η χώρα των θρυλικών Σαντινίστας στις ημέρες μας αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό, ο οποίος έχει καταφέρει να ξεφύγει από τα νύχια του μαζικού τουρισμού, παραμένοντας ένα ακατέργαστο διαμάντι ανάμεσα στις χώρες της λατινικής Αμερικής. Ξεχωρίζει στα θέματα ασφαλείας που μαστίζουν τις λοιπές χώρες της κεντρικής, αλλά και της Νότιας Αμερικής, αφού θεωρείται ασφαλής, με ανύπαρκτο ποσοστό βίαιων εγκλημάτων. Αυτό το χαρακτηριστικό, επιτρέπει στον ταξιδιώτη να κινείται ελεύθερα και να γνωρίζει άφοβα την χώρα σε όλη της την επικράτεια. Σε αυτή τη ξεγνασιά, έρχονται να προστεθούν και οι κάτοικοι, οι οποίοι είναι φιλικοί, φιλόξενοι, και εκτιμούν ιδιαίτερα όλους εμάς που θέλουμε να γνωρίσουμε την χώρα τους από κοντά.

Η Νικαράγουα βρέχεται δυτικά από τον Ειρηνικό Ωκεανό, και ανατολικά από την Καραΐβική.  Το κύριο χαρακτηριστικό της είναι τα δεκάδες ενεργά ηφαίστεια και οι τεράστιες ηφαιστειακές λίμνες που χαρίζουν μοναδικά τοπία. Συγχρόνως όμως συναντάς πυκνά δάση που σφύζουν από ζωή. Ιγκουάνα, παπαγάλοι, βραδύποδες, κροκόδειλοι, ακόμα και καρχαρίες του γλυκού νερού. Η φύση είναι γενναιόδωρη σε αυτή τη γωνιά του κόσμου. Όμως δεν θα δούμε μόνο αυτά. Θα γνωρίσουμε τις γραφικές αποικιακές πόλεις που θα μας ταξιδέψουν στο χρόνο, θα βρεθούμε να παρακολουθούμε το μάγμα στον κρατήρα ενός ηφαιστείου, θα κολυμήισουμε σε μαγικές ακτές, θα κάνουμε αμαξάδες και surfing σε ηφαίστεια, ενώ θα επισκεφτούμε και νησάκια – άγνωστους θησαυρούς στη καρδιά της Καραΐβικής. 

Η Νικαράγουα δεν είναι ένας συνηθισμένος προορισμός. Μακριά από τον ισοπεδωτικό τουρισμό, θα έχετε την ευκαιρία να ζήσετε την αυθεντική κεντρική Αμερική, και μια κουλτούρα που έχει παραμείνει αναλλοίωτη εδώ και αιώνες. Πρόκειται για ένα ταξίδι που θα σας μείνει αξέχαστο, σε μια χώρα τελείως διαφορετική από τις άλλες!

1η Ημέρα

man1

Συνάντηση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις για την πρωτεύουσα της Νικαράγουας, την Managua.

Διανυκτέρευση στη Managua.

2η Ημέρα

This slideshow requires JavaScript.

Αφού θα έχουμε ξεκουραστεί από το μακρινό μας ταξίδι και αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα ξεκινήσει η ξενάγηση μας στα αξιοθέατα της Managua. Η πρωτεύουσα της Νικαράγουας είναι γνωστή και ως “η Βενετία της Κεντρικής Αμερικής”. Ο λόγος είναι ότι είναι χτισμένη στης όχθες της λίμνης Managua, Πρόκειται για μια σχετικά νέα πόλη σε σύγκριση με τις υπόλοιπες πόλεις που θα επισκεφτούμε, αφού μόλις το 1852 ανακηρύχθηκε πρωτεύουσα του κράτους. Ως εκ τούτου, τα αξιοθέατα είναι περιορισμένα. 

Πρώτη μας στάση η Revolution Plaza, δηλαδή η πλατεία της επανάστασης. Εδώ χτυπάει η καρδιά της πόλης, αφού είναι αγαπημένο σημείο των κατοίκων, όπου συγκεντρώνονται και κάνουν τις βόλτες τους. Σε αυτή την πλατεία όμως έλαβαν χώρα και όλες οι διαδηλώσεις κατά την διάρκεια των πιο σημαντικών στιγμών της πολυτάραχης ιστορίας της Νικαράγουας. Στη βόρεια πλευρά της πλατείας βρίσκεται το ταφικό μνημείο του διοικητή των περιβόητων Santinistas, του Carlos Fonseca.

Επόμενη στάση μας το Salvador Allende Port. Σε αυτή την πάλαι ποτέ κακόφημη περιοχή, το 2008 έγιναν έργα ανάπλασης και έκτοτε έγινε δημοφιλής και κοσμοπολίτικη. Το όνομα της το πήρε προς τιμήν του Χιλιανού πρόεδρου Salvador Allende. Πρόκειται μια περιοχή στη όχθες της λίμνης, όπου θα βρούμε εστιατόρια και καφέ, καθιστώντας τη το μέρος που οι ντόπιοι επιλέγουν για τις εξόδους τους.

Τελευταίος μας σταθμός η λόφος Tiscapa,  ο οποίος βρίσκεται μέσα στο ομώνυμο πάρκο. Σε αυτό το σημείο εκτελέστηκε ο Santino, ιδρυτής του απελευθερωτικού σώματος των Santinistas.

Μετά το τέλος της ξενάγησης μας, θα ξεκινήσει η διαδρομή μας, η οποία θα μας οδηγήσει στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Νικαράγουας, το Esteli.

Διανυκτέρευση στο Esteli.

 3η Ημέρα

This slideshow requires JavaScript.

Το Esteli είναι διάσημο τη βιομηχανία πούρων. Κατά τη διάρκεια της επανάστασης στην Κούβα, πολλοί Κουβανοί κατασκευαστές πούρων, βρήκαν καταφύγιο εδώ. Έτσι η συγκεκριμένη τέχνη άνθησε, και στις ημέρες μας για πολλούς γνώστες, τα πούρα τα οποία κατασκευάζονται στο Esteli είναι ανώτερα κι από αυτά της Κούβας.

Η ημέρα μας θα ξεκινήσει με την επίσκεψη μας σε φυτείες καπνού, ενώ στην συνέχεια θα επισκεφτούμε και εργοστάσιο πούρων, όπου θα δούμε από πρώτο χέρι την διαδικασία κατασκευής τους.

Επόμενος σταθμός μας μια από τις πιο γραφικές πόλεις της Νικαράγουας, τη Leon. Η Leon είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις της Λατινικής Αμερικής. Χτίστηκε από τους Ισπανούς το 1524. Τη χαρακτηρίζει το κλασσικό Ισπανικό, αποικιακό, αρχιτεκτονικό στυλ, το οποίο διασώζεται μέχρι σήμερα, και συμβάλει στη περιρρέουσα γοητεία της πόλης. Συγχρόνως, θεωρείται και το κέντρο των γραμμάτων και των τεχνών της χώρας, ενώ παραδοσιακά φημίζεται για τα φιλελεύθερα φρονήματα των κατοίκων της.

Η ξενάγηση μας στη πόλη αρχίζει με την επίσκεψη στο μουσείο των Παραδόσεων και των Θρύλων. Για 46 χρόνια ο χώρος που στεγάζει το μουσείο ήταν φυλακές όπου κρατούσαν, βασάνιζαν, και σκότωναν πολιτικούς κρατούμενους.  Σήμερα το μουσείο φιλοξενεί εκθέσεις που βασίζονται σε παλιούς μύθους και θρύλους της χώρας. Όμως διασώζονται και κάποια από τα παλιά κελιά, ενώ οι τοιχογραφίες απεικονίζουν μεθόδους βασανιστηρίων που χρησιμοποιήθηκαν στο ζοφερό παρελθόν της.

Επόμενος σταθμός ο καθεδρικός ναός της Leon.  Ο επιβλητικός αυτός ναός είναι ο μεγαλύτερος στην Κεντρική Αμερική. Ο αρχικός ναός χτίστηκε το 1610 αλλά συνέχισε να διαμορφώνεται μέχρι το 1747. Φιλοξενεί τους τάφους των επιφανέστερων ανθρώπων των γραμμάτων της χώρας. καθώς επίσης και την παλαιότερη εικόνα στην Λατινική Αμερική, την οποία έφεραν οι Ισπανοί το 1528. Το χαρακτηριστικό του είναι ότι ο επισκέπτης μπορεί να ανέβει στην οροφή, να περπατήσει ανάμεσα στους τρούλους, και να θαυμάσει την υπέροχη θέα της πόλης. .

Διανυκτέρευση στη Leon. 

4η Ημέρα

This slideshow requires JavaScript.

Η ημέρα σήμερα ξεκινάει με μια γερή δόση αδρεναλίνης. Θα ανέβουμε στο ενεργό ηφαίστειο Cerro Negro, και θα κάνουμε volcanoboarding, δηλαδή θα κατέβουμε την πλαγιά του ηφαιστείου πάνω σε ειδικά κατασκευασμένες σανίδες. Αυτή η δραστηριότητα είναι μοναδική, και λάτρεις της περιπέτειας σπεύδουν από όλο το κόσμο για να την ζήσουν. Όσοι όμως δεν ενθουσιάζονται με αυτή την ιδέα, θα παραμείνουν στη Leon για να γνωρίσουν την παλιά πόλη λίγο καλύτερα, και θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις γεωθερμικές ηφαιστειακές πισίνες του San Jacinto.

Το απόγευμα θα κατευθυνθούμε προς το εθνικό πάρκο του Juan Venado και θα δούμε τα σουρεαλιστικά “γλυπτά” που δημιουργούνται από τις ρίζες των μανγκρόβιων δέντρων. Θα επιβιβαστούμε σε βάρκες και θα πλεύσουμε ανάμεσα τους, αλλά επίσης θα περπατήσουμε, και θα παρατηρήσουμε την ιδιαίτερη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής. Τελευταίος σταθμός στο πάρκο θα το καταφύγιο που φιλοξενεί χελώνες.

Στο τέλος της ημέρας θα επισκεφτούμε την διάσημη παραλία Las Penitas και το ομώνυμο ψαροχώρι, όπου μπορούμε να απολαύσουμε τις τοπικές συνταγές σε ένα από τα εστιατόρια του.

Διανυκτέρευση στη Leon.

5η Ημέρα

This slideshow requires JavaScript.

Σήμερα θα μεταφερθούμε από τη Leon στο γραφικό παραθαλάσσιο χωριουδάκι του San Juan del Sur. Πρόκειται για ένα προορισμό που επιλέγουν πολλοί για να χαλαρώσουν, καθώς και να κάνουν surfing, καθώς τα κύματα της περιοχής είναι παγκοσμίου φήμης. Οι ακτές της περιοχής είναι ο Ειρηνικός στα καλύτερα του.

Πρώτη μας στάση το παρατηρητήριο απ΄όπου θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα του κόλπου από ψηλά. 

Το απόγευμα θα κάνουμε μια από τις πιο απολαυστικές δραστηριότητες, αφού θα γνωρίσουμε τους αξιολάτρευτους βραδύποδες στο φυσικό τους περιβάλλον!

Διανυκτέρευση στο San Juan del Sur.

 6η Ημέρα

This slideshow requires JavaScript.

Σήμερα θα μεταφερθούμε στο λιμάνι του San Jorge, και από εκεί θα πάρουμε το ferry boat για το νησί Ometepe. Το Ometepe είναι ένα νησί το οποίο δημιουργήθηκε στο κέντρο της λίμνης Νικαράγουα, από δύο ηφαίστεια, τα οποία βρίσκονται στα δύο άκρα του νησιού. Το ένα εξ αυτών των ηφαιστείων, το Conception, είναι ενεργό ενώ το Maderas δεν είναι. Το γεγονός ότι το Ometepe είναι αποκκομένο από την υπόλοιπη χώρα, σε κάνει να νιώθεις ότι είσαι μίλια μακριά από τον υπόλοιπο κόσμο. Η θέα των δύο ηφαιστείων να ορθώνονται στα δύο άκρα του νησιού, και να ενώνονται από μια στενή λωρίδα γης κάνει το τοπίο απόκοσμο.

Θα επισκεφτούμε το εθνικό πάρκο Charco Verde, μια όαση πρασίνου, γεμάτο πεταλούδες, μαΐμούδες, και κάθε λογής ζώα του δάσους, ενώ θα απολαύσουμε τα σμαραγδί νερά του και τις χαλαρές παραλίες του.

Διανυκτέρευση στο Ometepe.

7η Ημέρα 

This slideshow requires JavaScript.

Σήμερα θα βάλουμε τα μαγιό μας και θα κατευθυνθούμε στις φυσικές πισίνες του Ojo de Agua. Πρόκειται για δύο καταπράσινες φυσικές πισίνες, οι οποίες τροφοδοτούνται νερό από ένα υπόγειο ποτάμι. Το μέρος αυτό το προτιμούν για το μπάνιο τους τόσο οι τουρίστες, όσο και οι ντόπιοι.

Αφού κάνουμε το μπάνιο μας και χαλαρώσουμε στο Ojo de Agua, θα μεταφερθούμε στη Punta Jesus Maria, δηλαδή στη στενή λωρίδα  άμμου που μοιάζει να ενώνει τα δύο ηφαίστεια.

Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο να συνεχίσουμε το μπάνιο μας στο ξενοδοχείο ή να εξερευνήσουμε την γύρω περιοχή.

Διανυκτέρευση στο Ometepe.

8η Ημερα

This slideshow requires JavaScript.

Σήμερα θα κατευθυνθούμε σε μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Νικαράγουας, την Granada.  Χτισμένη στις όχθες της λίμνης Νικαράγουα, ιδρύθηκε το 1524 από τον Ισπανό εξερευνητή Ντε Κόρδοβα, και είναι η παλαιότερη αποικιακή πόλη στην Αμερική, πέρα των στρατοπέδων που εξελίχθηκαν σε πόλεις. Η χαρακτηριστική, αποικιακή αρχιτεκτονική της πόλης, οι λιθόστρωτοι δρόμοι της, οι εξωτικοί φοίνικες, και η χαλαρή ατμόσφαιρα της, σε ταξιδεύουν μέσα στο χρόνο. Ο ιδανικότερος τρόπος να περιηγηθούμε στην πόλη είναι φυσικά πάνω σε παραδοσιακές άμαξες.

Πρώτη μας στάση το ψηλότερο κτήριο της Granada, η εκκλησία La Merced από την οποία μπορείς να δεις όλη την πόλη, την λίμνη και το ηφαίστειο Mombacho.

Η επόμενη στάση θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς. Θα επισκεφτούμε το Μουσείο Σοκολάτας, και πέρα από το ότι θα αποκτήσουμε γνώσεις, σίγουρα θα ικανοποιήσουμε και τους γευστικούς μας κάλυκες.

Σήμερα το βράδυ θα ζήσουμε μια συγκλονιστική εμπειρία, που ελάχιστοι είναι αυτοί που μπορούν να την εξιστορήσουν σε παγκόσμιο επίπεδο. Θα μεταφερθούμε στον κρατήρα του ενεργού ηφαιστείου Mombacho, και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το μάγμα να βράζει στον κρατήρα, σε απόσταση αναπνοής!

Διανυκτέρευση στη Granada.

9η Ημέρα 

This slideshow requires JavaScript.

Σήμερα θα επιβιβαστούμε σε πλοιάρια και θα γνωρίσουμε την λίμνη Νικαράγουα. Στην λίμνη υπάρχουν 356 νησάκια, τα Isletas, που δημιουργήθηκαν από την έκρηξη του ηφαιστείου Mombacho. Θα πλεύσουμε ανάμεσα τους, σε ένα τοπίο μοναδικό. Η λίμνη είναι το σπίτι πολλών ειδών ψαριών, ανέμεσα τους και του καρχαρία της Νικαράγουα. Αυτός ο καρχαρίας για χρόνια θεωρούνταν ο μοναδικός καρχαρίας του γλυκού νερού, αλλά τελικά αποδείχτηκε ταυροκαρχαρίας που προσαρμόστηκε στις συνθήκες της λίμνης.

Επόμενος σταθμός μας είναι τα Los Pueblos Blancas. Τα Λευκά Χωριά είναι διασκορπισμένα κοντά στο ηφαίστειο Masaya, και πήραν το όνομα τους από τα σπίτια τα οποία τα έχτιζαν με ηφαιστειακό υλικό και ασβεστόλιθο. Οι κάτοικοι των Λευκών Χωριών είναι ιθαγενείς, και φημίζονται για τα κεραμικά τους. 

Διανυκτέρευση στη Granada.

10η, 11η και 12η Ημέρα

This slideshow requires JavaScript.

Σήμερα το πρωί θα επιστρέψουμε στη Managua απ΄όπου θα πάρουμε εσωτερική πτήση για τον κρυμμένο θησαυρό της Καραΐβικής, της νήσους Corn. Οι νήσοι Corn απαρτίζονται από δύο μικρά νησάκια, το Μεγάλο Corn και το Μικρό Corn. Κατά τη διάρκεια της διαμονής μας θα έχετε την ευκαιρία να κολυμπήσετε σε σμαραγδένια νερά, να εξερευνήσετε λευκές παραλίες, κάνετε snorkeling στα πολύχρωμα κοράλλια, να περιδιαβείτε ανάμεσα στα πολύχρωμα σπιτάκια, και γενικά να απολαύσετε τους χαλαρούς ρυθμούς της Καραΐβικής. Οι κάτοικοι αυτών των νησιών είναι Κρεολοί, οπότε έχουν περισσότερα κοινά με άλλες χώρες της Καραΐβικής παρά με τους κατοίκους της ενδοχώρας. Η κύρια βιομηχανία είναι η αλιεία αστακού, οπότε προετοιμαστείτε για λουκούλλεια γεύματα. Η τουριστική υποδομή και στα δύο νησιά είναι υποτυπώδης, όμως στο Μεγάλο Corn υπάρχουν περισσότερες επιλογές. Στο Μικρό Corn  η καθημερινότητα κυλάει νωχελικά, και δεν διαταράσσει κανένας θόρυβος αφού οι μετακινήσεις σε όλο το νησί γίνονται με τα πόδια μας. 

Η βάση μας θα είναι στο Μεγάλο Corn, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, προαιρετικά θα επισκεφτούμε και το Μικρό Corn.

Διανυκτέρευση Μεγάλο Corn.

13η Ημέρα 

man6

Σήμερα θα πάρουμε την πτήση επιστροφής για την Managua.

Διανυκτέρευση στη Managua.

14η Ημέρα

air

Σήμερα σηματοδοτείται το τέλος του ταξιδιού. Μεταφορά στο αεροδρόμια για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής με προορισμό την Αθήνα.

Τιμή

Κόστος ταξιδιού:  3550 Ευρώ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο. Επιπλέον χρέωση  425 Ευρώ για μονόκλινο δωμάτιο.

Δυνατότητα πληρωμής με πιστωτική κάρτα σε έως και έξι άτοκες δόσεις.

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Managua – Αθήνα
  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Managua – Corn Islands – Managua
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο  3*
  • Πρωινό
  • Τοπικός ξεναγός
  • Έλληνας συνοδός
  • Σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Είσοδος σε όλα τα αξιοθέατα που αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Επιβίβαση στα πλοία βάση του προγράμματος
  • Ταξιδιωτική ασφάλεια
  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, αχθοφορικά

Δεν περιλαμβάνονται

  • Προσωπικά έξοδα (αγορές, επιπλέον υπηρεσίες, αναβαθμίσεις κλινών)
  • Γεύματα
  • Είσοδοι σε χώρους που δεν αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Φιλοδωρήματα για ξεναγούς, οδηγούς
  • Οτιδήποτε προαιρετικό

Γενικές Πληροφορίες

  • Το διαβατήριο σας πρέπει να έχει εξάμηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από την χώρα προορισμού.
  • Οι Νικαράγουα ακόμα απαιτεί πιστοποιητικό εμβολιασμού για COVID-19 ή αρνητικό PCR τεστ.
  • Για τους ταξιδιώτες που έχουν πρόσφατα επισκεφτεί συγκεκριμένες χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής απαιτείται εμβόλιο κίτρινου πυρετού.
  • Σε κάποιες ξεναγήσεις απαιτείται πεζοπορία μικρών αποστάσεων.
  • Στα Corn Islands η τουριστική υποδομή είναι υποτυπώδης. Τα καταλύματα μας είναι ικανοποιητικά χωρίς περιττές πολυτέλειες.
  • Στη Νικαράγουα μπορεί να προκύψουν ολιγόωρες διακοπές ρεύματος ή υδροδότησης.
  • Το πρόγραμμα ενδέχεται να μην τηρηθεί με τη σειρά που αναγράφεται, αν προκύψει ανάγκη για λόγους ανωτέρας βίας.

cropped-logo-rgb-for-web-2000-pixels.png

In Association with

BlissTravel logo

Διεύθυνση: Φωκαίας 2, 18542 Πειραιάς

Τηλέφωνο: 210 48 36 802

REF: 0207E60000348901

8 Comments Add yours

  1. Cc says:

    Ενδιαφερον φαινεται…αλλα διαμονη σε ξενοδοχειο 3 αστερων???? Γιατι????
    Και δεν το λες και φτηνο …γιατι?

    Like

    1. gyristroula says:

      Φτηνό δεν είναι γιατί υπάρχουν 3 πολύωρες διεθνείς πτήσεις σε υψηλή σεζόν, εσωτερικές πτήσεις, 14 ημέρες διαμονων, οδηγών, ξεναγων, δραστηριοτήτων, ξεναγησεων κλπ. Αν συγκρίνετε τα ελάχιστα αντίστοιχα προγράμματα με τον ίδιο αριθμό ημερών και επισκέψεων, που πραγματοποιουνται σε ΧΑΜΗΛΗ σεζόν, και χρησιμοποιουν ξενοδοχεία 4* θα δείτε ότι έχουν διαφορά τιμής περί τα 1000 ευρω προς τα πανω. Η ταξιδιωτική μου φιλοσοφία καθώς και αυτών που με ακολουθούν στις περιπέτειες μου, στοχεύουν στον πλούτο των εμπειριών και των δραστηριοτήτων και όχι τόσο στην πολυτέλεια. Η προσέγγιση μου είναι περισσότερο ταξιδιωτική και λιγότερο τουριστική, και γι αυτό οι προορισμοι μου ειναι εναλλακτικοι. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι τα καταλύματα που χρησιμοποιώ δεν είναι αξιοπρεπή, καθαρά, με όλες τις ανέσεις. Βεβαίως, αν και στους προορισμούς μου είναι λίγα τα αντίστοιχα πακέτα, αν για κάποιον είναι σημαντική η πολυτέλεια σίγουρα θα πρέπει να επιλέξει κάτι άλλο γιατί δεν συνάδει με το σκεπτικό μου πίσω από κάθε ταξίδι. Ελπίζω να σας κάλυψα. Παραμένω στην διάθεσή σας.

      Like

  2. Καλησπέρα σας, ενδιαφέρομαι πολύ για το ταξίδι στη Νικαράγουα, αλλά είναι αδύνατον να συμμετάσχω τον Αύγουστο. ¨Επειδή είδα κάπου στο FB ότι θα επαναληφθεί το χειμώνα, έχετε μήπως βγάλει ήδη ημερομηνίες;
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση και καλό καλοκαίρι!

    Like

    1. gyristroula says:

      Αγαπητέ Alex ευχαριστώ για την επικοινωνία. Το ταξίδι στην Νικαράγουα προσέλκυσε μεγάλο ενδιαφέρον, και πολύς κόσμος όπως εσύ δεν έχει την δυνατότητα να ακολουθήσει τους καλοκαιρινους μήνες. Έτσι όντως θα επαναληφθεί μέσα στο χειμώνα. Ακριβείς ημερομηνίες δεν υπάρχουν ακόμα, αλλά θα υπάρξει σχετική ενημέρωση λίαν συντόμως.
      Για να λαμβάνεις αυτόματα όλες τις ενημερώσεις
      Μπορείς να κάνεις εγγραφή στο newsletter μέσω της σελίδας του Facebook.
      Παραμένω στη διάθεσή σου.
      Φιλικά,
      Gyristroula

      Like

      1. Ευχαριστώ πολύ για την ταχεία απάντηση!
        Αλεξάνδρα Αντωνίου

        Like

      2. Μαρία Βιδάλη says:

        Με ενδιαφέρει το ταξίδι αυτό κατά τους μήνες Οκτώβριο Νοέμβριο.
        Σας ευχαριστώ!

        Like

      3. gyristroula says:

        Θα επαναληφθεί την περίοδο των γιορτών το. Δεκέμβριο

        Like

      4. Maria Vidali says:

        Λυπάμαι αλλά τότε δεν μπορώ να λείπω απ την οικογένεια. Ευχαριστω για την απάντηση.

        Like

Leave a comment