Γεωργία – Αρμενία – 8 Hμέρες, δύο χώρες

Ημερομηνίες

Αναχώρηση 30 Σεπτεμβρίου – Επιστροφή 7 Οκτωβρίου

arm1

Η Gyristroula, κάτω από την ομπρέλα του Bliss Travel, σας προσκαλεί να την ακολουθήσετε σε δύο χώρες με ξεχωριστή ιστορία και μοναδική κουλτούρα. Η Γεωργία και η Αρμενία, και οι δύο χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης , έχουν βρει πλέον τα πατήματα τους και αποτελούν δύο ιδιαίτερα ενδιαφέροντες προορισμούς. Οι δύο αρχόντισσες του Καύκασου, έχουν να μας προσφέρουν τοπία που καθηλώνουν, ιστορία αιώνων, μνημεία μοναδικά του είδους, και κουλτούρα που ξεχωρίζει. Η Αρμενία βρίσκεται στο σταυροδρόμι μεταξύ Ανατολικής Ευρώπης και Δυτικής Ασίας. Αυτό το κράμα δημιούργησε έναν πολιτισμό που σε εμάς τους Έλληνες είναι πολύ οικείος. Οι δε διωγμοί τους οποίους υπέστησαν από το Τουρκικό κράτος, προσθέτουν στα κοινά βιώματα των δύο χωρών. Η Αρμενία έχει να μας χαρίσει πολλές εικόνες και γνώσεις. Αυτό όμως που θα ξεχωρίσει, είναι η ευγένεια και καλοσύνη των κατοίκων της. Η Γεωργία, βρίσκεται μεταξύ του Καύκασου και του Εύξεινου Πόντου. Η αρχαία Κολχίδα, είναι από τις σημαντικότερες ιστορικά χώρες της περιοχής, πλούσια σε αξιοθέατα, και ένας προορισμός αναπάντεχα εντυπωσιακός. Ακολουθήστε με σε ένα ταξίδι που διασφαλίζει ότι θα πάρετε μια γερή γεύση και από τις δύο χώρες. Όπως πάντα, το γκρουπ θα είναι εγγυημένα ολιγάριθμο, και εκτός από τις αναμενόμενες περιηγήσεις, θα υπάρχουν και πολλές εκπλήξεις που θα μας φέρουν σε στενή επαφή με τους ντόπιους και την καθημερινότητα τους. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, δεν θα έχετε πάει απλά ένα ταξίδι σε ένα νέο τόπο, αλλά θα έχετε ζήσει την κουλτούρα της περιοχής από πρώτο χέρι.

1η Ημέρα

geo2

Συνάντηση στο Ελ. Βενιζέλος και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Γεωργίας, την Τιφλίδα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Διανυκτέρευση στη Τιφλίδα

2η Ημέρα

This slideshow requires JavaScript.

Αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας στην παλιά πόλη της Τιφλίδας. Πρώτη μας στάση η Γεωργιανή ορθόδοξη εκκλησίας της κοίμησης της Θεοτόκου στο Metekhi. Πρόκειται για έναν υπερυψωμένο ναό του 5ου αιώνα, όπου είναι χτισμένος στις όχθες του ποταμού Kura, και ο οποίος μας χαρίζει μαγευτική θέα στη παλιά πόλη

Επόμενος σταθμός μας το φρούριο Narikala, με πανοραμική θέα της πόλης.

Η οδός Chardin είναι ένας από τους παλαιότερους δρόμους της Τιφλίδας, και έχει πάρει το όνομα της από τον Γάλλο καλλιτέχνη Jean Baptiste Simeon Chardin. Στις ημέρες μας είναι ένας δρόμος γεμάτος καφέ, εστιατόρια, γκαλερί και χώρους τέχνης. Σε αυτόν το γραφικό δρόμο θα περιηγηθούμε και θα δούμε τους σύγχρονους Γεωργιανούς να απολαμβάνουν την διάσημη γειτονιά τους.

Η Γεωργία έχει μια βαθιά παράδοση στα δημόσια λουτρά. Σε μια γωνιά της παλιάς πόλης, θα δούμε τους χαρακτηριστικούς θόλους απ’ όπου βγαίνουν οι υδρατμοί από τις θερμές πηγές. Η ατμόσφαιρα των ατμών που ξεπηδούν ανάμεσα στα χαρακτηριστικά παλιά Γεωργιανά σπίτια, θα μας μεταφέρει σε άλλες εποχές.

Λίγα χιλιόμετρα έξω από την Τιφλίδα, θα βρεθούμε στη πόλη Mckheta και θα κάνουμε μια στάση στο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, στο μοναστήρι Jvari. Πρόκειται για ένα ορθόδοξο μοναστήρι του 6ου αιώνα χτισμένο πάνω σε ένα βράχο.

Άλλο ένα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς που θα επισκεφτούμε στην πόλη της Mckheta, είναι ο καθεδρικός ναός Svetickhoveli. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα εκκλησιών όπου χτίστηκαν στις αρχές του Μεσαίωνα, και φημίζεται για τις εντυπωσιακές του τοιχογραφίες.

Διανυκτέρευση στη Τιφλίδα.

3η Ημέρα

This slideshow requires JavaScript.

Μετά το πρωινό μας θα ακολουθήσουμε μια διαδρομή τριών ωρών έξω από την Τιφλίδα.

Πρώτη μας στα στη θα είναι το φρούριο Ananuri και τo φράγμα του Zhinvali. Το Ananuri είναι ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα μνημεία της Γεωργίας. Αυτό το μεσαιωνικό κτηριακό σύμπλεγμα είναι χτισμένο στις όχθες του ποταμού Aragvi. Η αρχική του χρήση ήταν για πολεμικούς σκοπούς, στη συνέχεια όμως αποτέλεσε την κατοικία του μεγάλου Δούκα του Aragvi.

Το υδροηλεκτρικό φράγμα του Zhinvali είναι μια τεχνητή λίμνη στις παρυφές του Καύκασου. Πρόκειται για μια από τις ομορφότερες περιοχές της Γεωργίας, γι’ αυτό και αποτελεί πόλο έλξης τόσο μεταξύ των τουριστών όσο και των Γεωργιανών. Στη συνέχεια θα κάνουμε στάση στο Μνημείο Φιλίας στο Gudauri το οποίο είχε ανεγερθεί το 1983, για να γιορτάσει την φιλία μεταξύ της Σοβιετικής Γεωργίας και της Σοβιετικής Ρωσίας.

Η διαδρομή μας θα συνεχίσει στο όρος Kazbeki. Πρόκειται για ένα ανενεργό ηφαίστειο στην οροσειρά του Καυκάσου. Θα επιβιβαστούμε σε οχήματα 4Χ4 με προορισμό μας το ναό της Αγίας Τριάδας στο Gergeti, όπου  σε υψόμετρο 2170 μέτρων θα θαυμάσουμε όχι μόνο τον ναό του 14ου αιώνα, αλλά και την απαράμιλλή θέα. Τέλος θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για την Τιφλίδα.

Διανυκτέρευση στη Τιφλίδα. 

4η Ημέρα

This slideshow requires JavaScript.

Μετά το πρωινό μας, θα κατευθυνθούμε στα σύνορα Γεωργίας – Αρμενίας και αφού περάσουμε τον σχετικό έλεγχο, θα επισκεφτούμε το εθνικό πάρκο του Dilijan. To Dilijan είναι ένα από τα τέσσερα εθνικά πάρκα της Αρμενίας, και είναι γνωστό για το πυκνό δάσος του αλλά και πηγές του φημίζονται για τις ευεργετικές τους ιδιότητες.

Επόμενος σταθμός μας η λίμνη Sevan. Λίγες λίμνες στον Καύκασο βρίσκονται σε τέτοιο υψόμετρο, και για να εκμεταλλευτούμε το υπέροχο τοπίο που την περιβάλει, θα κάνουμε μια βόλτα με πλοιάριο.

Τέλος θα κατευθυνθούμε στην πρωτεύουσα της Αρμενίας το Yerevan. Θα κάνουμε μια βόλτα, και θα γνωρίσουμε την παλιά πόλη.

Διανυκτέρευση στο Yerevan.

5η Ημέρα

This slideshow requires JavaScript.

Αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση στη πρωτεύουσα της Αρμενίας, το Yerevan.  Πρώτη μας στάση θα είναι ο καθεδρικός ναός του Echmiadzin. Πρόκειται για την έδρα της Αρμενικής εκκλησίας, και για τον παλαιότερο καθεδρικό της Αρμενίας, ενώ για πολλούς πρόκειται για τον παλιότερο καθεδρικό ναό στο κόσμο.

Επόμενη στάση η κεντρική πλατεία της πόλης, η πλατεία Δημοκρατίας με τα μουσικά σιντριβάνια, την οποία περιβάλουν κομψότατα κυβερνητικά κτήρια και μουσεία.

Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο εμβληματικό Caskad. Ίσως το πιο φωτογραφικό σημείο του Yervan.  Αυτή η γιγαντιαία κατασκευή αποτελείται από σκαλοπάτια που ενώνουν το κέντρο του Yerevan με την περιοχή των μνημείων. Κατά μήκος υπάρχουν σιντριβάνια και γλυπτά, ενώ από την κορυφή υπάρχει ανεμπόδιστη θέα τόσο στη πόλη του Yervan, όσο και στο όρος Αραράτ. 

Θα υπάρξει ελεύθερος χρόνος για να γνωρίσουμε καλύτερα τις ομορφιές της πόλης.

Διανυκτέρευση στο Yerevan

6η Ημέρα

This slideshow requires JavaScript.

Αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα κατευθυνθούμε λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη, για να επισκεφτούμε το Garni και τον ελληνιστικό ναό του 4ου αιώνα. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε ένα μνημείο που συγκαταλέγεται στους θησαυρούς πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, το μοναστήρι Gegard. Χτίστηκε τον 4ο μ.Χ. αιώνα σε ένα φαράγγι, και περιβάλλεται από εντυπωσιακούς βράχους. Οι εκκλησίες στο εσωτερικό του ναού είναι χτισμένες μέσα σε σπηλιές. 

Θα κάνουμε ένα ευχάριστο διάλειμμα από την περιήγηση μας, παίρνοντας μέρος σε ένα master class όπου θα μάθουμε να φτιάχνουμε το παραδοσιακό ψωμί της Αρμενίας.

Τέλος, θα επισκεφτούμε το χειμερινό θέρετρο του Tsahkadzor, το οποίο πρόκειται για ένα από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για σκι στον Καύκασο, και έναν από τους ομορφότερους ορεινούς προορισμούς.

Διανυκτέρευση στο Yerevan.

7η Ημέρα

This slideshow requires JavaScript.

Σήμερα θα ξεκινήσουμε την ημέρα μας με μια επίσκεψη στο μοναστήρι του Khor Vipar. Χτισμένο στη κοιλάδα που εκτείνεται μπροστά από το μεγαλόπρεπο όρος Αραράτ, το Khor Vipar βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Το συγκεκριμένο μοναστήρι αποτελεί ιερό προσκύνημα για τους Αρμένιους, ενώ ο αρχικός ναός χτίστηκε μόλις τον 8ο αιώνα. 

Επόμενος σταθμός μας το μοναστήρι του 13ου αιώνα, το Noravank. Βρίσκεται κρυμμένο μέσα σε ένα στενό φαράγγι, και φημίζεται για την διώροφη εκκλησία με τις πετρόχτιστες σκάλες που οδηγούν στον δεύτερο όροφο.

Αφού θαυμάσουμε αυτά τα εντυπωσιακά θρησκευτικά μνημεία της Αρμενίας, σειρά έχει η επίσκεψη μας σε ένα από τα διασημότερα οινοποιεία παλαιωμένου κρασιού στην Αρμενία, το Areni. Θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε πολλά σχετικά με την διαδικασία παρασκευής κρασιού, και φυσικά να δοκιμάσουμε κάποια από τα χαρακτηριστικά δείγματα.

Τελευταίος μας σταθμός, οι “σπηλιές των πουλιών” στο Areni. Πρόκειται για σπηλιές οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν από τον άνθρωπο χιλιάδες χρόνια πριν. Στο εσωτερικό τους έχουν βρεθεί αντικείμενα από το 4200 π.Χ., ενώ εδώ ανακαλύφθηκε το πρώτο δερμάτινο παπούτσι ηλικίας 5500 χρόνων. Σε κοντινή απόσταση ανακαλύφθηκε η παλιότερη γυναικεία φούστα περίπου της ίδιας περιόδου.

8η Ημέρα

air

Μεταφορά στο αεροδρόμιο, και πτήση επιστροφής για την Αθήνα.

Τιμή

Κόστος ταξιδιού: 1150 Ευρώ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο.

Επιπλέον χρέωση 250 Ευρώ για μονόκλινο δωμάτιο.

Δυνατότητα πληρωμής με πιστωτική κάρτα σε έως και έξι άτοκες δόσεις.

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ: Για την έγκυρη συμμετοχή σας στο ταξίδι, θα πρέπει να προκαταβάλετε το ποσό των 500 Ευρώ, ενώ η εξόφληση του συνολικού ποσού θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου 2023.

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Τιφλίδα & Yerevan – Αθήνα
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο  4*
  • Πρωινό
  • Τοπικός ξεναγός
  • Έλληνας συνοδός
  • Σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Είσοδος σε όλα τα αξιοθέατα που αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Επιβίβαση στα πλοία βάση του προγράμματος
  • Ταξιδιωτική ασφάλεια
  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, αχθοφορικά

Δεν περιλαμβάνονται

  • Προσωπικά έξοδα (αγορές, επιπλέον υπηρεσίες, αναβαθμίσεις κλινών)
  • Γεύματα
  • Είσοδοι σε χώρους που δεν αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Φιλοδωρήματα για ξεναγούς, οδηγούς
  • Οτιδήποτε προαιρετικό

cropped-logo-rgb-for-web-2000-pixels.png

In Association with

BlissTravel logo

Διεύθυνση: Φωκαίας 2, 18542 Πειραιάς

Τηλέφωνο: 210 48 36 802

REF: 0207E60000348901

16 Comments Add yours

  1. Δημητρα says:

    Καλημερα. Ήθελα να σας ρωτήσω αν θα γίνει ξανά αυτή η εκδρομή και πότε; Ευχαριστώ.

    Like

    1. gyristroula says:

      Αγαπητή Δήμητρα, δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πρόβλεψη άμεσα για το συνδυασμό αυτών των δύο χωρών.

      Like

    2. Παρασκευή Κοντοπουλου says:

      Η τιμή 1150 περιλαμβανει και φόρους αεροδρομίου;

      Like

      1. gyristroula says:

        Ναι είναι η τελική τιμή το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

        Like

  2. Oι πτήσεις με Aegean? Ευχαριστώ

    Like

    1. gyristroula says:

      Ναι οι πτήσεις με Aegean

      Like

  3. Ευα says:

    Παρακαλώ πολύ θέλετε να μου γράψετε τις ώρες που φεύγει και έρχεται το αεροπλάνο

    Like

    1. gyristroula says:

      Αναχώρηση από Αθήνα 30/9 00:10 και επιστροφή 04:30 φτάνοντας Αθηνα γύρω στις 06:30 7/10

      Like

  4. Aria says:

    Τί προβλεπεται για εμας τους Θεσσαλονικεις? 🙂

    Like

    1. gyristroula says:

      Το ραντεβού είναι στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Εάν θέλετε να κλείσετε αεροπορικά εισιτήρια και να τα ενσωματώσετε στην τιμή είναι κι αυτό εφικτό

      Like

  5. Irene says:

    Πώς μπορούμε να κλείσουμε ένα ταξίδι που μας ενδιαφέρει;Μέσω του Bliss? Επίσης για το συγκεκριμένο ταξίδι υπάρχουν ακόμη θέσεις;

    Like

    1. gyristroula says:

      Καλησπέρα σας. Παρακαλώ γράψτε ένα τηλέφωνο επικοινωνίας στο gyristroula.travelunusual@gmail.com

      Like

  6. Christina says:

    Απαιτειται διαβατηριο ?

    Like

    1. gyristroula says:

      Μάλιστα

      Like

  7. Georgia Trampa says:

    Δεν βλέπω πως γίνεται εγγραφή

    Like

    1. gyristroula says:

      Μέσω της σελίδας του Facebook

      Like

Leave a comment