Τυνησία – 5 ημέρες στο διαμάντι της βορείου Αφρικής με βάση τη Τύνιδα

 

Τυνησία

tunis14

 

Ημερομηνίες

Αναχώρηση 8 Ιουνίου (αργά το βράδυ) – Επιστροφή 12 Ιουνίου (ξημερώματα)

Ταξιδέψτε μαζί μου

Η Gyristroula, κάτω από την ομπρέλα του Bliss Travel, σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι εμπειρίας στη πριγκίπισσα της Βορείου Αφρικής, τη μαγευτική Τύνιδα. Η πρωτεύουσα της Τυνησίας, μας προσκαλεί να την εξερευνήσουμε, και να γνωρίσουμε από κοντά τις ομορφιές της. Ένα ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις, που σίγουρα θα υπερβεί τις προσδοκίες σας. Η Τύνιδα, αλλά και οι άλλοι πολιτιστικοί προορισμοί της χώρας, τους οποίους  θα επισκεφτούμε, μας περιμένουν να τους ανακαλύψουμε.

Ο προoρισμός

tunis10

Στο Τούνεζι, στη Μπαρμπαριά λέει ένα παλιό τραγούδι, και για το πρώτο θα βάλουμε πλώρη αυτό τον Ιούνιο. Από την ατμοσφαιρική Μεντίνα, μέχρι την αρχαία Καρχηδόνα, η Τυνησία αποτελεί μια γωνιά της βορείου Αφρικής, η οποία είναι άκρως σαγηνευτική. Όντας ένα κράμα ανατολίτικης γοητείας, και Γαλλικής φινέτσας, η Τυνησία αποτελούσε πάντα, πόλο έλξης για εκατομμύρια τουριστών. Στη μικρότερη χώρα της βορείου Αφρικής, θα βρούμε συμπυκνωμένα στοιχεία, που διαμορφώνουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της. Τα μεγαλόπρεπα αρχαιολογικά μνημεία, οι γραφικές πόλεις, τα γραφικά χωριά με την απαράμιλλή αρχιτεκτονική, και τα τοπία που σε μαγεύουν, είναι λίγοι από τους λόγους που την καθιστούσαν σαν ένα από τους επιθυμητούς προορισμούς στη λεκάνη της Μεσογείου.

Αυτή η εισροή τουριστών διακόπηκε βίαια πριν από κάποια χρόνια, όταν η χώρα και οι επισκέπτες της, έπεσαν θύματα του Ισλαμικού εξτρεμισμού. Η Τυνησία και ο λαός της, ίσως ο πλέον προοδευτικός στις ακτές της βορείου Αφρικής, αντιτάχθηκαν σθεναρά σε αυτό που συνέβη στη χώρα τους. Χρειάστηκε χρόνια ωστόσο μέχρι να φτάσουμε στο σήμερα, όπου η Τυνησία έχει αρχίσει δειλά-δειλά να υποδέχεται με ανοιχτές αγκάλες τους επισκέπτες της, έχοντας εξασφαλίσει την σταθερότητα, που την καθιστούν πλέον έναν ασφαλή προορισμό.

Πάμε να δούμε λοιπόν τι θα απολαύσουμε επισκεπτόμενοι αυτή την όμορφη χώρα.

1η Ημέρα

air

Ραντεβού αργά το βράδυ στον διεθνή αερολιμένα Ελ. Βενιζέλος και αναχώρηση με νυχτερινή πτήση για την πρωτεύουσα της Τυνησίας, την Τύνιδα.

Διανυκτέρευση στη Τύνιδα.

2η Ημέρα

tunis11

Σήμερα θα επισκεφτούμε την αρχαία Καρχηδόνα, η οποία αποτελεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.  Πρόκειται για το κέντρο του αρχαίου πολιτισμού των Καρχηδονίων. Η πόλη αναπτύχθηκε από μια αποικία των Φοινίκων, σε πρωτεύουσα αρχαίας αυτοκρατορίας. Η αρχαία πόλη, εξελίχθηκε σε εύπορη, και κυρίαρχη δύναμη στη Μεσόγειο, με αποτέλεσμα πολλοί να εποφθαλμιούν την ισχύ της. Μεταξύ αυτών και οι Ρωμαίοι, οι οποίοι αφού την κατέστρεψαν, την επανίδρυσαν και την κατέστησαν ως την τέταρτη σημαντικότερη πόλη στην αυτοκρατορία. Θα επισκεφτούμε τον λόφο Byrsa, καθώς και τα Καρχηδονικά και Ρωμαίικά μνημεία. Θα συνεχίσουμε με την επίσκεψη μας στο μουσείο της Καρχηδόνας, Θα επισκεφτούμε τα φοινικικά λιμάνια, συμπεριλαμβανομένου και του Salammbo Tophet. Τέλος θα θαυμάσουμε τα λουτρά του Αντώνιου, ένα μεγαλεπήβολο σύμπλεγμα στις ακτές της Μεσογείου

Αφού ολοκληρώσουμε την επίσκεψη μας στην αρχαία πόλη, θα κατευθυνθούμε στο ειδυλλιακό Sidi Bou Said. Πρόκειται για ένα γραφικό χωριό, με υπέροχη θέα στο κόλπο της Τύνιδας, αλλά και με έντονο άρωμα από Ελλάδα. Τα χαρακτηριστικά γαλανόλευκα σπίτια, και τα στενά σοκάκια, σε συνδυασμό με Ανδαλουσιανά στοιχεία, αποτελούν ένα κράμα πραγματικά απολαυστικό.

Επόμενη στάση μας η La Goulette. Βρίσκεται ανάμεσα στη λίμνη Τύνιδα, και στο λιμάνι της Τύνιδας. Τα παλιά τα χρόνια αποτελούσε γνωστό θέρετρο κοντά στη πόλη της Τύνιδας, και την αποκαλούσαν “η μικρή Σικελία”

Τελικός σταθμός μας η πολύχρωμη Μεντίνα της Τύνιδας. Θα περιπλανηθούμε στα σουκ, θα επισκεφτούμε το Μεγάλο Τζαμί, το παλάτι Kheireddine, τη μαντράσα, και θα κλείσουμε την ημέρα μας απολαμβάνοντας το τσάι μας σε μια από της ταράτσες της παλιάς πόλης.

Διανυκτέρευση στη Τύνιδα.

3η Ημέρα

tunis12

Αναχώρηση για την πόλη Kairouan,  η οποία είναι γνωστή για την Μεντίνα της. Το 1988 ανακηρύχθηκε σε πολιτιστικό θησαυρό της UNESCO.  Η πόλη είναι είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα αμιγούς Αραβικής αρχιτεκτονικής, και βρίθει από  τα σπουδαιότερα στο είδος τους μνημεία. Θα επισκεφτούμε το Μέγα Τέμενος, το παλαιότερο μέρος λατρείας στη βόρεια Αφρική, καθώς και την Zaouia, το τάφο του Sidi Sahab, ο οποίος υπήρξε καλός συνοδοιπόρος και φίλος του προφήτη Μωάμεθ. Θα επισκεφτούμε τις δεξαμενές Aghlabid Basins, οι οποίες συγκέντρωναν το νερό της βροχής κατά τη διάρκεια του χειμώνα, και οι οποίες αποτελούν εξέχον δείγμα υδρευτικού συστήματος. Θα επισκεφτούμε το Bir Barouta, ένα πηγάδι του 17ου αιώνα, για το οποίο ο μύθος λέει ότι συνδέεται με τη πηγή Zem-Zem στη Μέκκα. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να περιδιαβούμε την Μεντίνα και τα δαιδαλώδη σουκ, όπου θα μας κατακλύσουν χρώματα, κι αρώματα.

Επόμενος σταθμός μας το εντυπωσιακό El Jem. Πανομοιότυπο με το Κολοσσαίο της Ρώμης, αυτό το ρωμαίικό οικοδόμημα είχε τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 30.000 κόσμου. Πρόκειται για ένα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, και είναι χαρακτηριστικό το πόσο καλά διατηρημένο παραμένει στις ημέρες μας. Στο μικρό αρχαιολογικό μουσείο θα θαυμάσουμε τα ψηφιδωτά τη ρωμαίικής εποχής, ενώ στο τέλος θα επισκεφτούμε τις ρωμαίικές βίλες που διασώζονται σε κοντινή απόσταση από το μουσείο.

Επόμενος προορισμός μας η διάσημη Hammamet. Χάρη στα καταγάλανα νερά της, και τις όμορφες παραλίες της, αποτελεί έναν από τους πλέον τουριστικούς προορισμούς, για τους λάτρεις της θάλασσας. Θα γνωρίσουμε τη Mεντίνα της και θα περιδιαβούμε στα γραφικά σοκάκια της, και πριν πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για την Τύνιδα, θα απολαύσουμε την ατμόσφαιρα της πίνοντας το τσάι μας.

Διανυκτέρευση στη Τύνιδα.

4η Ημέρα

tunis9

Σήμερα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να απολαύσουμε τις ομορφιές της Τύνιδας. Να περπατήσουμε στις λεωφόρους, να περιπλανηθούμε στα σουκ, να απολαύσουμε το τσάι μας στα γραφικά καφέ, και να νιώσουμε τον παλμό της πόλης.

Διανυκτέρευση στη Τύνιδα.

5η Ημέρα

air

Τις πρώτες πρωινές ώρες θα οδηγηθούμε στο αεροδρόμιο, όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής για Αθήνα.

Τιμή

Κόστος ταξιδιού:  750 Ευρώ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο. Επιπλέον χρέωση  100 Ευρώ για μονόκλινο δωμάτιο.

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
 • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4*
 • Πρωινό
 • Περιηγήσεις και ξεναγήσεις σε αξιοθέατα, βάση του προγράμματος
 • Έλληνας αρχηγός
 • Τοπικός ξεναγός
 • Ταξιδιωτική ασφάλεια 
 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, αχθοφορικά

Δεν περιλαμβάνονται

 • Γεύματα
 • Προσωπικά έξοδα (αγορές, επιπλέον υπηρεσίες, αναβαθμίσεις κλινών)
 • Είσοδοι σε χώρους που δεν αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Φιλοδωρήματα 

Γενικές Πληροφορίες 

 • Εγγυημένα ολιγάριθμο ταξιδιωτικό γκρουπ.
 • Για τη πραγματοποίηση αυτού του ταξιδιού, ο ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων, είναι τα 10 άτομα. 
 • Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων  είναι τα 15 άτομα.
 • Tο διαβατήριο σας πρέπει να έχει εξάμηνη ισχύ, από την ημερομηνία εισόδου σας στη χώρα.
 • Το πρόγραμμα ενδέχεται να μην τηρηθεί με τη σειρά που αναγράφεται, αν προκύψει ανάγκη για λόγους ανωτέρας βίας.
 • Για την έγκυρη συμμετοχή σας, πρέπει να έχετε διαβάσει, κατανοήσει, και συμφωνήσει με τους Όρους και προϋποθέσεις, που θα σας αποσταλούν με την εκδήλωση ενδιαφέροντος για το ταξίδι.

cropped-logo-rgb-for-web-2000-pixels.png

In Association with

BlissTravel logo

Διεύθυνση: Φωκαίας 2, 18542 Πειραιάς

REF: 0207E60000348901

2 Comments Add yours

 1. Κωνσταντινος Τουσσας says:

  Καλησπερα,

  Ενδιαφερομαι για το ταξιδι στην Τυνησια

  Like

  1. gyristroula says:

   Καλησπέρα Κωνσταντίνε, παρακαλώ επικοινωνήστε είτε μέσω email στο gyristroula.travelunusual@gmail.com ή μέσω μηνύματος στο Facebook. Ευχαριστώ!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s