Αιθιοπία – Πάσχα στη Lalibela. 15 ημέρες από το βορρά εως τον νότο της Αιθιοπίας.

15 Ημέρες Αιθιοπία

 

Ημερομηνίες

Αναχώρηση 7 Απριλίου  – Επιστροφή 21 Απριλίου

Ταξίδι με τη Gyristroula

Itinerary Map

Η Gyristroula, κάτω από την ομπρέλα του Bliss Travel, σας προσκαλεί να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία κατά τη διάρκεια του Πάσχα. Η Αιθιοπία πρόκειται για ένα προορισμό με βαθιά ιστορία, ξεχωριστή κουλτούρα, με συγκλονιστικά μνημεία, καθώς και με ποικιλία παραστάσεων και πολιτισμών. Αυτό όμως που κάνει το συγκεκριμένο ταξίδι ξεχωριστό είναι ο τρόπος που θα γιορτάσουμε το Πάσχα, πλήρως εναρμονισμένοι με τον τοπικό πληθυσμό. Ακολουθήστε με σε μια περιπέτεια γεμάτη συγκινήσεις, και γνωρίστε τη χώρα με ένα τρόπο διαφορετικό. Όπως πάντα, το γκρουπ θα είναι εγγυημένα ολιγάριθμο, και εκτός από τις αναμενόμενες περιηγήσεις, θα υπάρχουν και πολλές εκπλήξεις που θα μας φέρουν σε στενή επαφή με τους ντόπιους και την καθημερινότητα τους. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, δεν θα έχετε πάει απλά ένα ταξίδι σε ένα νέο τόπο, αλλά θα έχετε ζήσει την κουλτούρα της χώρας από πρώτο χέρι.

Περιγραφή του προορισμο΄ύ

saint_lalibela_church

 

Η Αιθιοπία είναι η παλαιότερη ανεξάρτητη χώρα στην Αφρική, και έχει μια από τις εκτενέστερες ιστορίες ως ανεξάρτητο κράτος. Φιλοξενεί εννέα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, οκτώ πολιτιστικά και ένα φυσιολατρικό, τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Αφρικής. Η πάλαι ποτέ Αβησσυνία, πήρε το πρόσφατο όνομα της από τους αρχαίους  Έλληνες, όπου η σημασία της ονομασίας είναι “καμένη όψη”. Στην Αιθιοπία κατοικούν συνολικά ογδόντα εθνικά γκρουπ. Ο Homo sapiens προέρχεται από εδώ, και τα παλαιότερα απολιθώματα των σύγχρονων ανθρώπων βρέθηκαν στην περιοχή του Omo. Η Αιθιοπία αναφέρεται σε κείμενα του Ομήρου, του Ησίοδου, και του Ηρόδοτου. Είναι μια Χριστιανική και κυρίως Ορθόδοξη χώρα, ενώ το 1/3 του πληθυσμού είναι  Μουσουλμάνοι. Ο χριστιανισμός διαδόθηκε στη χώρα τον 4ο αιώνα, από έναν Έλληνα  έμπορο. Πολλοί θεωρούν ότι οι Αιθίοπες είναι Κόπτες, όμως δεν ισχύει αυτό. Η Αιθιοπία έχει υπάρξει τόπος μεγάλης ευμάρειας, αλλά και τρομερών δεινών με μια από τις πιο γνωστές την ανθρωπιστική κρίση με εκατομμύρια θανάτους από την πείνα, πριν από κάποιες δεκαετίες. Στις ημέρες μας, η ειρήνη στη χώρα είναι μια εύθραυστη έννοια, αφού πρόσφατα υπήρξε αντιπαλότητα μεταξύ των εθνικών ομάδων.

1η Ημέρα (7 Απριλίου) – Addis Abeba

This slideshow requires JavaScript.

Συνάντηση τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ελ. Βενιζέλος, και αναχώρηση με απευθείας πτήση για την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, την Addis Abeba. Άφιξη νωρίς το πρωί, και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Θα έχουμε χρόνο για ξεκούραση, και θα ακολουθήσει ξενάγηση στη πόλη. Το “Νέο λουλούδι”, όπως είναι το προσωνύμιο της Addis Abeba, είναι μια σχετικά νέα πόλη. Ιδρύθηκε το 1887 από τον αυτοκράτορα Menelik II, και βρίσκεται σε υψόμετρο 2500 μέτρων. Αποτελεί ένα προορισμό γεμάτο ζωντάνια και αντιθέσεις. Ας πάμε λοιπόν να την γνωρίσουμε.

Πρώτη μας στάση θα είναι το Εθνικό Μουσείο, όπου στεγάζονται ιστορικοί θησαυροί της αρχαίας Αβησσυνίας. Μεταξύ αυτών, και η διάσημη Lusy, το απολίθωμα του σκελετού ενός Αυστραλοπίθηκου, ή κοινώς του πιθηκανθρώπου, ηλικίας 3.000.000 ετών!

Επόμενος σταθμός η Αγία Τριάδα, ο καθεδρικός ναός της Ορθόδοξης Αιθιοπικής εκκλησίας, στον οποίο έχει ταφεί ο τελευταίος αυτοκράτορας της χώρας.

Για να θαυμάσουμε την πανοραμική θέα της πόλης, θα μεταφερθούμε στο όρος Entoto όπου θα περιηγηθούμε και στο ομώνυμο πάρκο.

Η ημέρα μας θα κλείσει με την επίσκεψη στο Merkato, μια από τις μεγαλύτερες ανοιχτές αγορές της Αφρικής.

Διανυκτέρευση στην Addis Abeba.

2η Ημέρα (8 Απριλίου) – Addis Abbeba, Ziway, Abijatta-Shalla, Shashemene, Awassa

This slideshow requires JavaScript.

Αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε το ταξίδι μας για το νότο της Αιθιοπίας. Ο νότος της χώρας είναι γνωστός για τις απομακρυσμένες φυλές με τα έντονα πολιτιστικά χαρακτηριστικά, και την περίφημη κοιλάδα του ποταμού Omo. Θα διασχίσουμε τη “Great Rift Valley”, δηλαδή μια κοιλάδα στην οποία βρίσκεται ένα ρήγμα το οποίο ξεκινάει από την περιοχή της Μέσης Ανατολής, και καταλήγει στη Μοζαμβίκη. Το τοπίο είναι απόκοσμο και καθηλωτικό, γεμάτο θερμές πηγές, λίμνες και άγρια πανίδα.

Πρώτη μας στάση θα είναι η λίμνη Ziway. Είναι μια από τις λίμνες του ρήγματος, στην οποία θα συναντήσουμε πέντε ηφαιστειακά νησιά, αλλά και άγρια ζώα όπως ιπποπόταμοι, ενδημικά πουλιά, και πληθώρα ψαριών. Η περιήγηση μας την κοιλάδα του ρήγματος θα συνεχιστεί, και επόμενος μας σταθμός θα είναι το Εθνικό πάρκο Abijatta-Shallaτο οποίο έχει πάρει το όνομα του από τις λίμνες Abijatta και Shalla. Από το παρατηρητήριο, θα θαυμάσουμε χιλιάδες φλαμίνγκο, γαζέλες, στρουθοκαμήλους, εκατοντάδες είδη πουλιών, και εντυπωσιακές θερμές πηγές.

Επόμενος σταθμός μας η πόλη Shashemene, στην οποία θα συναντήσουμε τη κοινότητα των Ρασταφέριανς, οι οποίοι είναι ακόλουθοι του τελευταίου αυτοκράτορα της Αιθιοπίας Χαιλέ Σελασιε, και η οποία κοινότητα υπήρξε η κοιτίδα της κουλτούρας των Ρασταφέριενς τους οποίους συναντάμε μέχρι και σήμερα στη Τζαμάικα.

Στο τέλος της ημέρας θα φτάσουμε στην Awassa, μια όμορφη παραλίμνια πόλη.

Διανυκτέρευση στην Awassa.

3η Ημ΄έρα (9 Απριλίου) – Awassa, φυλή Dorze, Abraminch

This slideshow requires JavaScript.

Σήμερα το πρωί θα επισκεφτούμε την ψαραγορά στην λίμνη Awassa. Θα δούμε τους ψαράδες να καταφτάνουν με τις ψαρόβαρκες τους, και να εμπορεύονται τη ψαριά τους.

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς το Arbaminch, όπου θα συναντήσουμε και την πρώτη φυλή, τους Dorze , οι οποίοι ζουν στο όρος Guge. Οι Dorze είναι γνωστοί για την ιδιαίτερη τεχνική τους στην ύφανση βαμβακιού, αλλά και για τις χαρακτηριστικές καλύβες τους, που μοιάζουν με σφηκοφωλιές. 

Με τη βοήθεια του τοπικού οδηγού από την φυλή των Dorze, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τα ήθη, τα έθιμα, την κουλτούρα, και την καθημερινότητα τους.

Άφιξη και διανυκτέρευση στο  Arbaminch.

4η Ημέρα (10 Απριλίου) – Λίμνη Chamo, Crocodile Market, φυλή Konso, Turmi

Νωρίς το πρωί θα επιβιβαστούμε στο πλοίο που όπου θα κάνουμε την περιήγηση μας την λίμνη Chamo, και στο διάσημο “Crocodile Market”. Στην ουσία δεν πρόκειται για κάποια αγορά, αλλά για το μέρος με την μεγαλύτερη συγκέντρωση των κροκοδείλων του Νείλου, καθώς και μίας μεγάλης συγκέντρωσης ιπποπόταμων. Η λίμνη έχει έκταση 32 χιλιομέτρων και έχει εξαιρετικά δείγματα άγριας χλωρίδας και πανίδας.

Μετά την περιήγηση μας στη λίμνη, θα αναχωρήσουμε από το  Abraminch, και θα κατευθυνθούμε στη καρδιά της περίφημης κοιλάδας του Omo, όπου θα συναντήσουμε τις πλέον απομακρυσμένες φυλές.

Πρώτη μας στάση το Konso Karat όπου θα έρθουμε σε επαφή με την φυλή Konso. Τα χωριά των Konso περιβάλλονται από πέτρινους τοίχους, και αποτελούν πολιτιστικό θησαυρό της UNESCO. Η φυλή φημίζεται για τα ξύλινα τοτέμ, και το τρόπο λατρείας των νεκρών τους. ΄Ενας τοπικός οδηγός από την φυλή, θα μας βοηθήσει να γνωρίσουμε την τοπική κουλτούρα και τους ανθρώπους της φυλής.

Τέλος θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας νοτιότερα, στην μικρή πόλη του Turmi.

Διανυκτέρευση στο Turmi.

5η Ημέρα (11 Απριλίου) – Φυλή Nyangatom, φυλή Karo, φυλή Hamer, Turmi

This slideshow requires JavaScript.

Σήμερα θα επισκεφτούμε τρείς διαφορετικές φυλές. Αρχικός προορισμός το Kangate, όπου θα επισκεφτούμε την φυλή Nyangatom. Οι Nyangatom ή Donyiro είναι μια φυλή η οποία κατοικεί στα σύνορα Αιθιοπίας και Νοτίου Σουδάν, με τον πληθυσμό της να βρίσκεται και στις δύο χώρες. Πρόκειται για μια αγροτική φυλή του Νείλου, που είναι γνωστοί για τα τραγούδια τους, και την αφήγηση ιστοριών, των οποίων η θεματολογία αντλείται από τις μάχες τους με γειτονικές φυλές.

Η επόμενη φυλή που θα συναντήσουμε είναι οι Karo, γνωστοί για τα λευκά σχέδια που κοσμούν τα σώματα τους, ενώ οι άντρες φέρουν περίτεχνα χτενίσματα με πηλό, ειδικά κατά την διάρκεια κάποιας τελετής.

Στη συνέχεια θα κάνουμε μια μικρή στάση για ξεκούραση στο ξενοδοχείο, και νωρίς το απόγευμα θα επισκεφτούμε την φυλή των Hamer. Οι Hamer φημίζονται για την κεραμική τους τέχνη, αλλά και για τις περίτεχνες κομμώσεις τους. Η ένδυση των γυναικών είναι από εντυπωσιακές προβιές ζώων, και πολύχρωμα κοσμήματα. Ο τρόπος που στολίζουν τα σώματα τους, είναι δείγμα της κοινωνικής θέσης του συζύγου τους.

Διανυκτέρευση στο Turmi.

6η Ημέρα (12 Απριλίου) – Φυλή Dassenech, φυλή Ari, Jinka 

This slideshow requires JavaScript.

Νωρίς το πρωί θα κατευθυνθούμε προς το Omorate, στις ακτές του ποταμού Omo, στα σύνορα με την Κένυα. Θα επιβιβαστούμε σε μικρά πλοιάρια , τα οποία θα μας οδηγήσουν στη φυλή Dassenech. Οι Dassenech είναι μια ημι-νομαδική φυλή που κατοικεί στις ακτές του ποταμού Omo, αλλά μπορούν επίσης να βρεθούν τόσο στο Σουδάν, όσο και στην Κένυα. Ζουν από τις σοδιές τους και την αλιεία, και το χαρακτηριστικό τους είναι οι περίτεχνες κομμώσεις τους.

Θα επιστρέψουμε στο Turmi για να συνεχίσουμε την πορεία μας προς τον νότο. Θα κάνουμε μια στάση να γνωρίσουμε τη φυλή Ari. Οι Ari ζουν σε μια από τις πιο όμορφες τοποθεσίες της χώρας, αφού τα χωριά τους περιβάλλονται από μπανανιές, δέντρα μάνγκο, και αβοκάντο. Οι ίδιοι ζουν από το εμπόριο φρούτων και καφέ.

Διανυκτέρευση στη Jinka.

7η Ημέρα (13 Απριλίου) – Φυλή Mursi, Addis Abeba

This slideshow requires JavaScript.

Νωρίς το πρωί θα επισκεφτούμε μια από τις πλέον εντυπωσιακές, απομακρυσμένες φυλές, τους Mursi. Οι Mursi είναι φημισμένοι για τον τρόπο που κοσμούν την όψη τους, και για τις ιδιαίτερες τελετές τους. Οι γυναίκες φορούν πήλινα πιάτα στα χείλη τους, και οι άντρες συμμετέχουν σε μια βίαιη τελετή την Donga, στην οποία παλεύουν με την βοήθεια ξύλινων ραβδιών. Οι Mursi είναι από τις τελευταίες φυλές της Αφρικής, όπου κρατούν ακόμα την παράδοση των ξύλινων ή πήλινων πιάτων στο κάτω χείλος.

Με αυτή την εντυπωσιακή εμπειρία θα κλείσουμε την γνωριμία μας με κάποιες από τις πιο απομακρυσμένες φυλές της Αφρικής. Θα επιστρέψουμε στην Jinka, όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής για την Addis Abeba.

Φτάνοντας στην πρωτεύουσα, θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο, και στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Εθνογραφικό Μουσείο, και το παλάτι του τελευταίου Αιθίοπα αυτοκράτορα, του θρυλικού Χαΐλέ Σελασιέ.

Διανυκτέρευση στην Addis Abeba.

8η Ημερα (14 Απριλίου) Μ. Παρασκευή – Lalibela

This slideshow requires JavaScript.

Μετά το πρωινό μας θα πάρουμε εσωτερική πτήση για την Lalibela, η οποία βρίσκεται στο όρος Lasta. Το σύμπλεγμα των ναών της Lalibela, θεωρείται ως ένα από τα πιο σημαντικά δείγματα της Χριστιανικής τέχνης παγκοσμίως. Οι έντεκα εκκλησίες, έχουν σμιλευτεί σε πέτρα, και βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια του εδάφους. Πρόκειται για κατασκευές του 11ου αιώνα, έργο το οποίο εκπονήθηκε κατά την διάρκεια της βασιλείας του βασιλιά Lalibela, ο οποίος και αγίασε. Ουσιαστικά πρόκειται για μονόλιθους οι οποίοι σκαλίστηκαν στο χέρι. Το αποτέλεσμα είναι τόσο εντυπωσιακό, που η Lalibela ονομάζεται επίσης “η Πέτρα της Αφρικής”, “η Νέα Ιερουσαλήμ”, και “το όγδοο Θαύμα του Κόσμου“. Φυσικά ανήκει και στους θησαυρούς πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, θα έχουμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε σε μια άκρως κατανυκτική και εντυπωσιακή τελετή. Η λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής, ή αλλιώς Siklet, είναι από τις σημαντικότερες στους κόλπους της Αιθιοπικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Αυτή την ημέρα, οι πιστοί από όλη τη χώρα, οι οποίοι κατά την διάρκεια της ημέρας απέχουν από τη λήψη οποιασδήποτε τροφής και ποτού, ντυμένοι με τις χαρακτηριστικές λευκές ενδυμασίες, σπεύδουν στις εκκλησίες της Lalibela για να προσευχηθούν, και να παρακολουθήσουν το μυστήριο που αναπαριστά τα πάθη του Χριστού, σε μια απόλυτα κατανυκτική ατμόσφαιρα.

Αφού αφιχθούμε στην Lalibela, και τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε αυτό το συγκλονιστικό θέαμα στο Πρώτο Γκρουπ Πέτρινων Εκκλησιών του βασιλιά Lalibela.

Διανυκτέρευση στη Lalibela.

9η Ημέρα (15 Απριλίου) Μ. Σάββατο –  Ανάσταση στη Lalibela

This slideshow requires JavaScript.

Σήμερα θα ακολουθήσουμε μια διαδρομή που θα μας οδηγήσει έξω από την πόλη της Lalibela, στην εκκλησία Yemrhane Kristos ή αλλιώς “Ο Χριστός θα μας δείξει το δρόμο”. Πρόκειται για ένα σπήλαιο, και μια εκκλησία από βράχο και ξύλο. Η εκκλησία αυτή είναι προγενέστερη των υπολοίπων, και λέγεται ότι κατασκευάστηκε από προκάτοχο του βασιλιά Lalibela. Ο λόγος που είναι γνωστή, είναι για τη γεωμετρική της οροφή, η οποία κοσμείται από γλυπτά και τοιχογραφίες.

Επόμενος μας σταθμός το Δεύτερο Σύμπλεγμα Εκκλησιών του Βασιλιά Lalibela.

Το βράδυ, θα μεταφερθούμε πίσω στις εκκλησίες, για να παρακολουθήσουμε τη λειτουργεία της Ανάστασης, ή όπως λέγεται στα Αιθιοπικά Fasika. Θα γίνουμε μάρτυρες ενός εκπληκτικού τελετουργικού. Χιλιάδες κόσμου, οι οποίοι έχουν νηστέψει για πενήντα πέντε ημέρες, και δεν έχουν φάει ή πιεί τίποτα για σχεδόν σαράντα οκτώ ώρες, συγκεντρώνονται για να γιορτάσουν την Ανάσταση του Κυρίου. Η ατμόσφαιρα είναι συγκλονιστική. Ντυμένοι στα λευκά, και υπό το φως των κεριών, σύσσωμη αυτή η τεράστια συγκέντρωση κόσμου θα ψάλει τους ύμνους της λειτουργίας, και θα παρακολουθήσει τους ιερείς, οι οποίοι πραγματοποιούν μια χορευτική τελετουργία. Η λειτουργία τελειώνει στις τρείς η ώρα τα ξημερώματα, και όπως και στην Ελλάδα, οι πιστοί σπεύδουν στα σπίτια τους για το εορταστικό τραπέζι, το οποίο σηματοδοτεί το τέλος της εξαντλητικής νηστείας.

Διανυκτέρευση στη Lalibela.

10η Ημέρα (16 Απριλίου) – Κυριακή του Πάσχα στη Lalibela

This slideshow requires JavaScript.

Το πρωί θα επισκεφτούμε τις τελευταίες εκκλησίες που ανήκουν στο σύμπλεγμα των εκκλησιών του βασιλιά Lalibela, και οι οποίες βρίσκονται σε μικρή απόσταση έξω από την πόλη.

Σήμερα όμως είναι Πάσχα, και είναι μια οικογενειακή γιορτή. Για να μπορέσουμε να ζήσουμε αυτή την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, θα είμαστε καλεσμένοι στο γιορτινό τραπέζι μιας Αιθιοπικής οικογένειας. Η ημέρα του Πάσχα για τους Αιθίοπες συμβολίζει την αγάπη, τη φιλία, την συγχώρεση, και την απαρχή νέων πραγμάτων. Η κάθε οικογένεια, θα σφάξει ένα ζώο, και θα μαγειρέψει το Πασχαλινό τραπέζι. Θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε πατροπαράδοτα σπιτικά εδέσματα, να δοκιμάσουμε Tela, την τοπική τους μπύρα, Tej που είναι κρασί με μέλι, και Areke. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει  και η τελετή του καφέ.

Αυτή η ημέρα θα μας μείνει αξέχαστη. Όχι μόνο θα νιώσουμε την θαλπωρή της οικογενειακής γιορτής, αλλά θα νιώσουμε να ερχόμαστε όσο το δυνατόν πιο κοντά στη τοπική κουλτούρα.

Το απόγευμα, θα αποχαιρετήσουμε τους καινούργιους μας φίλους, και αφού τους ευχαριστήσουμε για την φιλοξενία τους, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο.

Διαμονή στη Lalibela.

11η Ημέρα (17 Απριλίου) – Amhara, Awra Amba, Bahidar

This slideshow requires JavaScript.

Μετά το πρωινό, θα αποχαιρετήσουμε τη Lalibela, και θα κατευθυνθούμε στην πολύ όμορφη περιοχή της της Amhara. Τα τοπία είναι μαγευτικά, και για μια ακόμα φορά θα έχουμε την ευκαιρία να συναναστραφούμε με τους ντόπιους.

Επόμενη στάση είναι ένα χωριό, γνωστό και ως κοινότητα Awra Amba.  Πρόκειται για μια κοινότητα της οποίας η φιλοσοφία και η κουλτούρα διαφέρει αισθητά από αυτή της υπόλοιπης Αιθιοπίας.

Το απόγευμα, θα φτάσουμε στη Bahidar η οποία βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τη λίμνη Tena.

Διανυκτέρευση στη Bahidar.

12η Ημέρα (18 Απριλίου) – Λίμνη Tana, καταρράκτες του Μπλε Νείλου

This slideshow requires JavaScript.

Σήμερα θα γνωρίσουμε από κοντά τη μικρή ειδυλλιακή πόλη της Bahirdar, στις όχθες της μεγαλύτερης λίμνης της χώρας, της λίμνης Tana. H ημέρα μας θα ξεκινήσει με μια βαρκάδα στη λίμνη, όπου θα κάνουμε στάσεις στα κρυμμένα μοναστήρια που βρίσκονται στα νησιά, και στις όχθες της λίμνης. Θα επισκεφτούμε την χερσόνησο Zege, και το μοναστήρι Ura Kidane Mehret and Azwa Marima.

Αφού κάνουμε μια μικρή και εύκολη πεζοπορία, θα φτάσουμε σε μια γέφυρα την οποία έχτισαν οι Πορτογάλοι τον 15ο αιώνα. Από εκεί θα αντικρίσουμε για πρώτη φορά τους καταρράκτες του Μπλε Νείλου. Θα διασχίσουμε μια κρεμαστή γέφυρα και θα βρεθούμε στην κορυφή των καταρρακτών. Σε μικρή απόσταση θα επιβιβαστούμε σε πλοίο, το οποίο θα μας περάσει στην αντίπερα όχθη για να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής.

Διανυκτέρευση στη Bahirdar.

13η Ημέρα (19 Απριλίου) – Gondar

This slideshow requires JavaScript.

 

Αφού πάρουμε πρωινό θα ξεκινήσει μια διαδρομή, της οποίας το σκηνικό είναι συγκλονιστικό. Προορισμός μας η βασιλική πόλη του Gondar, ή αλλιώς “το Κάμελοτ της Αφρικής”. Η πόλη ιδρύθηκε τον 17ο αιώνα από τον αυτοκράτορα Fasilidas, κι εμείς θα επισκεφτούμε πολλές από τις εγκαταστάσεις που έχτισε ο ίδιος, καθώς και οι διάδοχοι του. Θα επισκεφτούμε το κάστρο, τα λουτρά, αλλά και την ιδιαίτερη εκκλησία Debre Berham Selassie, ή ” η Αγία Τριάδα στο βουνό του φωτός”.

Διανυκτέρευση στο Gondar.

14η Ημέρα (20 Απριλίου) – Εθνικό πάρκο Simen, Gondar

This slideshow requires JavaScript.

Σήμερα η ημέρα μας είναι αφιερωμένη στη φύση, στην επιβλητική οροσειρά Simen, και στο ομώνυμο εθνικό πάρκο. Πρώτη μας στάση η πόλη Debark όπου και θα συναντήσουμε τον ειδικό συνοδό μας. Θα οδηγηθούμε στα βουνά απ΄όπου και θα ξεκινήσει μια πεζοπορία εν μέσω συγκλονιστικών τοπίων.  Κάποιες από τις κορυφές της συγκεκριμένης οροσειράς, αγγίζουν τα 4000 μέτρα, ενώ το πάρκο είναι το σπίτι των μπαμπουίνων Gelada, του Αιθιοπικού λύκου, της αντιλόπης Walia, και άλλων άγριων ζώων, τα οποία και θα συναντήσουμε.

Νωρίς το απόγευμα επιστροφή στο Gondar.

Διανυκτέρευση στο Gondar.

15η Ημέρα (21 Απριλίου) – Addis Abeba, επιστροφή στην Αθήνα

air

Το πρωί θα οδηγηθούμε στο αεροδρόμιο του Gondar, όπου και θα πάρουμε τη πτήση της επιστροφής για την Addis Abeba. Θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας, και θα έχουμε λίγη ώρα στη διάθεση μας για τις τελευταίες μας βόλτες, ή για ξεκούραση. Νωρίς το απόγευμα θα πάρουμε το αποχαιρετιστήριο δείπνο σε ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια της Addis Abeba,  το Yod Abyssinia Cultural Restaurant. Τέλος θα οδηγηθούμε στο Addis Abeba Bole International Airport ώστε να πάρουμε τη πτήση της επιστροφής για Αθήνα.

Τιμή

Κόστος ταξιδιού:  3550 Ευρώ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο. Επιπλέον χρέωση  200  Ευρώ για μονόκλινο δωμάτιο.

EARLY BIRD έκπτωση: Οι κρατήσεις που θα γίνουν μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου θα έχουν έκπτωση 200 ευρώ !

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ: Για την έγκυρη συμμετοχή σας στο ταξίδι, θα πρέπει να προκαταβάλετε το ποσό των 1200 Ευρώ, ενώ η εξόφληση του συνολικού ποσού θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μέχρι τις 5 Μαρτίου 2023.

Δυνατότητα πληρωμής με πιστωτική κάρτα σε εώς και έξι άτοκες δόσεις.

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Addis Abeba
 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Jinka – Addis Abeba 
 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Addis Abeba – Lalibela
 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Gondar – Addis Abeba
 • Διαμονή σε ξενοδοχείο  4* και Lodges
 • Ημιδιατροφή (Πρωινό και 1 γεύμα ημερησίως)
 • Αναψυκτικά με το γεύμα
 • Τοπικός ξεναγός
 • Έλληνας συνοδός
 • Ντόπιοι συνοδοί για την επίσκεψη των φυλών στην κοιλάδα Omo
 • Park ranger  για τα εθνικά πάρκα
 • Σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν για την διαδρομή στο βορρά της χώρας
 • Σύγχρονα τζιπ για τη διάσχιση του νότου της χώρας
 • Είσοδος σε όλα τα αξιοθέατα που αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Επιβίβαση στα πλοία βάση του προγράμματος
 • Ταξιδιωτική ασφάλεια
 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, αχθοφορικά

Δεν περιλαμβάνονται

 • Βίζα εισόδου $72
 • Κόστος για φωτογραφίες και βίντεο. (Κατά την διάρκεια των επισκέψεων μας στα χωριά των απομακρυσμένων φυλών, όποιος θελήσει να βγάλει φωτογραφίες ή βίντεο θα πρέπει να πληρώσει ένα συμβολικό ποσό περίπου 3 Ευρώ, δεδομένου ότι είναι ο μόνος τρόπος από τον οποίο έχουν κέρδος οι τοπικές κοινότητες από τον τουρισμό).
 • Προσωπικά έξοδα (αγορές, επιπλέον υπηρεσίες, αναβαθμίσεις κλινών)
 • Είσοδοι σε χώρους που δεν αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Φιλοδωρήματα για ξεναγούς, οδηγούς, συνοδούς στα χωριά της κοιλάδας του Omo, και στους Park Rangers. Η καταβολή των παραπάνω φιλοδωρημάτων είναι υποχρεωτική.

Γενικές Πληροφορίες

 • Η τουριστική βιομηχανία της χώρας δεν είναι ανεπτυγμένη. Ως εκ τούτου τα καταλύματα είναι αξιοπρεπή και καλύπτουν τις βασικές ανάγκες. Η διαμονή μας στο βορρά θα είναι σε καταλύματα 4*, ενώ η διαμονή μας στο νότο θα είναι σε lodges.
 • Το οδικό δίκτυο στο βορρά της χώρας είναι ικανοποιητικό, και οι μετακινήσεις μας θα πραγματοποιηθούν με πούλμαν το οποίο προσφέρει όλες τις ανέσεις. Στο νότο τις χώρας το οδικό δίκτυο είναι υποτυπώδες, και θα ακολουθήσουμε πολύωρες διαδρομές σε χωματόδρομους και σαβάνες. Οι μετακινήσεις μας θα γίνουν με τζιπ.
 • Η Αιθιοπία είναι ένας μοναδικός προορισμός, με μεγάλη ποικιλία εικόνων. Ο ταξιδιώτης θα πρέπει να γνωρίζει συνειδητά, ότι ειδικά στο νότο της χώρας η άνεση παίζει δευτερεύοντα ρόλο.
 • Για τη πραγματοποίηση αυτού του ταξιδιού, ο ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων, είναι τα 10 άτομα.
 • Για την έκδοση της βίζας απαιτείται το διαβατήριο σας να έχει εξάμηνη ισχύ, από την ημερομηνία εισόδου σας στη χώρα.
 • Κατά την είσοδο σας στη χώρα θα πρέπει να έχετε μαζί σας 2 έγχρωμες, πρόσφατες φωτογραφίες διαβατηρίου
 • Η αίτηση για την ηλεκτρονική βίζα πρέπει να κατατεθεί τουλάχιστον 20 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 • Το πρόγραμμα ενδέχεται να μην τηρηθεί με τη σειρά που αναγράφεται, αν προκύψει ανάγκη για λόγους ανωτέρας βίας.
 • Η συμμετοχή σας στο ταξίδι θα θεωρείται έγκυρη εφόσον καταβληθεί η προαναφερόμενη προκαταβολή.

cropped-logo-rgb-for-web-2000-pixels.png

In Association with

BlissTravel logo

Διεύθυνση: Φωκαίας 2, 18542 Πειραιάς

Τηλέφωνο: 210 48 36 802

REF: 0207E60000348901

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s